Internationale topspeelsters ambassadeur van het Big Green Egg Open

door | 3 mei 2022 | Nieuws

Zweedse topgolfster Anna Nordqvist, nummer 17 van de wereld, en de Engelse Charley Hull, nummer 28, zijn van de partij. Ook Dewi Weber en Pasqualle Coffa spelen op het Big Green Egg Open (14 tot en met 17 juli). De toegang voor dit internationale vrouwentopgolftoernooi is gratis. Naast masterclasses in golf voor beginners zijn er ook culinaire masterclasses achter de ‘green’, op de Big Green Egg.


Volg vrouwentopgolf op GOLF.NL
De bekendmaking van deze vier topambassadeurs* is hét startsein voor de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) om zich volledig in te zetten golf nog aantrekkelijker voor vrouwen te maken. Met nog ruim 10 weken tot het Big Green Egg Open, is de voorbereiding in volle gang.

Meer informatie over het deelnemersveld is te vinden op GOLF.NL alsook andere (nuttige) informatie over het Big Green Egg Open.

Danielle Wallet, Directeur Marketing van de NGF: “Wij zijn trots dat zowel de internationale als Nederlandse topspeelsters ambassadeur zijn van het Big Green Egg Open. We hebben ambities met vrouwengolf. Zo’n 32% van de Nederlandse golfers is vrouw en doel is om dit te verhogen naar 40%. Deze vier ambassadeurs zijn representatief voor de waarden die wij willen uitstralen, namelijk: plezier, gastvrij, ambitieus en talentvol. Het Big Green Egg Open levert een bijdrage aan de motivatie van vrouwen om te gaan golfen.” Bekijk hier meer statistieken over vrouwengolf in een factsheet.

Internationale sterspeelsters Naast onze nationale sterren kent het deelnemersveld twee topgolfsters van wereldklasse. De Zweedse Anna Nordqvist, met een notering in de top-20 van de wereld, speelde maar liefst 7 Solheim Cups, waarvan ze er 4 won met team Europa. En ze heeft drie majors op haar naam staan: de LPGA Championship (2009), de Evian Championship (2017) en het Brits Open (2021). Ze is de enige niet-Amerikaanse die drie majors won in drie verschillende decennia.

“Wat heeft Christel Boeljon wel wat Anna Nordqvist niet heeft? De titel in het Dutch Ladies Open.”
Lees hier alles over Anna Nordqvist

Charley Hull staat rond plek 30 op de wereldranglijst en is de jongste deelneemster ooit in de Solheim Cup; ze was 16 jaar. De Engelse golfster heeft successen geboekt op zowel de Ladies European Tour als de LPGA Tour én was LET Rookie of the Year in 2013. In 2016 won ze de prestigieuze CME Group Tour, het laatste evenement van het seizoen van de LPGA Tour.

Nederlandse sterspeelsters

Dewi Weber (12 juni 1996) werd op 20-jarige leeftijd professional en speelt sinds dit jaar op de LPGA in Amerika. Ze vertrok naar de VS om haar studie met golf te combineren. Ze behaalde 3 individuele overwinningen in haar College Career. In 2015 won ze de prestigieuze Copa Sotogrande.

Pasqualle Coffa (18 september 1996) deed ook vorig jaar mee aan het Big Green Egg Open en speelde dit jaar meerdere toernooien op de Ladies European Tour. Het meest trots is ze op haar twaalfde plek in het Jabra Ladies Open in 2021. Ze begon pas op 16-jarige leeftijd met golf en is ervan overtuigd dat je alles kunt bereiken als je het écht wilt.

Culinaire activiteiten van Big Green Egg 

Talent zien we niet alleen óp maar ook áchter de green. Executive Chef Michèl Lambermon geeft tijdens het evenement een aantal Big Green Egg masterclasses, voor iedereen die zijn kookkunsten wil perfectioneren. Op hole 7 kunnen bezoekers aan een van de drie luxe VIP-tafels genieten van een spectaculair diner dat ter plekke op de Big Green Egg wordt bereid. De opbrengsten komen ten goede aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Titelsponsor Big Green Egg

Big Green Egg is sinds 2020 partner van de NGF en ook titelsponsor van dit bijzondere vrouwengolftoernooi. “Wij spannen ons niet alleen in een goede partner te zijn voor de NGF, maar zeker ook voor dit toernooi omdat we talentontwikkeling en vrouwengolf een warm hart toedragen”, aldus Wessel Buddingh’ van Big Green Egg. “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren, onder andere door culinaire hoogstandjes te laten zien op de Big Green Egg. We willen mensen graag laten genieten! Het toernooi past precies in onze doelstelling om met elkaar mooie herinneringen te maken. We simply love the green.”
* Speelsters zijn aanwezig onder voorbehoud van veranderingen in persoonlijke speelschema’s. 

WineParis Vinexpo 2023