40 jaar Ribera del Duero, wie weet het meest?

door | 25 jul 2022 | Nieuws

Een zinderende battle tussen vijf journalisten en sommeliers

Het gerenommeerde wijngebied Ribera del Duero vierde 21 juli 2022, haar 40e jubileum. Bij deze mijlpaal werd eerder dit jaar al stilgestaan gedurende de Wine Challenge Amsterdam, waar maar liefst 5 top sommeliers* de strijd aan gingen met 5 erkende wijnjournalisten**. Een heuglijke battle waar ze onder toezicht van mede professionals diverse quizvragen beantwoordden. Een blindproeverij wees tenslotte uit welke groep zich tot winnaar mocht bekronen.

Op dinsdag 28 juni 2022 was de RAI Amsterdam het decor voor deze feestelijke battle gedurende de Wine Challenge Amsterdam. De sfeer zat er goed in en de speciaal bereidde foodpairing door BROOS.A’dam maakte het geheel compleet. Dankzij de aanwezigheid van Cees van Casteren, Master of Wine en Alicia Fernandez Herrero, Internationale Marketing en PR manager van de Consejo Regulador Ribera del Duero, werden de juiste antwoorden van de quiz en de geproefde wijnen verder toegelicht. Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar met één punt verschil bleek dat de journalisten toch nét iets meer afwisten van Ribera del Duero.

Dit feestelijke moment terugkijken? Klik dan nu op deze link.

*Job Seuren (Zoldering* Amsterdam), Koen van der Plas en Max van Bockel (SAAM, SOMMTIMES), Lisja Hu (Beulings Amsterdam) en Danilo Ruiz (MOS* Amsterdam)

**Jacques Hermus (Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant), Yvonne Zohar (I Love Food & Wine), Hans van de Meeberg (Misset Horeca), Femke Pruis (VinoFemme, Okhuysen) en Han Sjakes (Wijn Import Nieuws Online, Arts & Auto)

Over Ribera del Duero 
Ribera del Duero is één van de bekende wijngebieden van Spanje met een hoge reputatie. Het wijnbouwgebied beslaat meer dan 25.000 hectare, telt 307 wijnmakers, bijna 8.000 druiventelers en ligt in het hart van Noord-Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijnen hebben hun karakter te danken aan de hoge ligging van de wijngaarden aan de oevers van de rivier Duero, relatief dichtbij de Atlantische Oceaan. De wijngaarden liggen op 720 tot 1.100 meter boven de zeespiegel en er heerst een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters; drie maanden winter en negen maanden zonnehel. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. De wijnen uit Ribera del Duero DO onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatieve toewijding. De wens om uit te blinken, de ervaring en creatieve houding in combinatie met toewijding, traditie en talent van de wijnproducenten, maken de wijnen uit Ribera del Duero uniek. Ribera del Duero wordt in Nederland vertegenwoordigd door Pitch PR & Communicatie. ‘Made to move you’.  www.riberadeldeuro.es/nl