Op 21 en 22 oktober wordt de derde editie van de Nacht van de Wijn gevierd in Utrecht

door | 23 sep 2022 | Nieuws

Geniet jij ook van muziek, eten, een lekker glaasje wijn en vooral heel veel gezelligheid? Kom dan zeker even langs bij de derde editie van de Nacht van de Wijn. Binnen de muren van Central Studios in Utrecht waan je je in een waar wijn-walhalla. Eentje waar je dus niet alleen kunt rondlopen en genieten van al het lekkers om je heen, maar ook nog eens wat kunt opsteken over het populaire druivensap. Bovendien kun je ook gemakkelijk ontdekken welke wijn bij jou past (of welke juist totaal niet). Ideaal!

De populairste druif van Nederland
Ook dit jaar is er weer een enorm aanbod aan wijnbarren met daarin honderden verschillende wijnen. Traditiegetrouw vindt tijdens de Zaterdag op de Nacht van de Wijn de uitreiking rondom de verkiezing van de populairste druif van Nederland plaats. Van welke druif wordt Nederland dit jaar wild? Breng nu alvast je stem uit via www.nachtvandewijn.nl en krijg €2,50 korting op je ticket.

Utrecht is jarig en dat vieren wij(n).
Dit jaar is Utrecht 9 eeuwen oud en ook dat wordt gevierd op de Nacht van de Wijn. Met Utrecht als vaste thuisbasis wordt de mijlpaal van de stad ook tijdens dit festival gevierd. Er staat extra Champagne koud om te proosten en Utrechtse artiesten zorgen er voor dat jij aan het einde van de avond nog een dansje mag wagen.  

Gastronomisch plein
Naast wijn proeven en wandelen langs een groot aantal barretjes, kun je op het gastronomische terras van de Nacht van de Wijn verschillende tapas en andere gerechten eten. Het plein voorziet in heerlijke happen, denk aan Italiaanse worsten, Franse kazen, Argentijnse empanadas en verse oesters. Dit is nog maar een kleine greep uit het ruime aanbod.

Tickets zijn te bestellen op www.nachtvandewijn.nl

De “Nacht van de Wijn” vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober 2022 in de Central Studio’s Utrecht en duurt van 15:00 uur tot 01:00 uur. Geen toegang onder 18 jaar.