Distell nieuwe distributiepartner voor Walraven Sax 

door | 10 okt 2022 | importeurs, Nieuws

Nederburg, Fleur du Cap en Drostdy Hof klaar voor de Nederlandse markt

Terwijl veel wijnjournalisten en inkopers op weg zijn naar het tweejaarlijkse Cape Wine in Kaapstad presenteert Distell zichzelf op de Nederlandse markt. Distell distribueert een aantal befaamde Zuid-Afrikaanse wijnhuizen waaronder Nederburg, Fleur du Cap en Drostdy Hof. Met hun brede aanbod, van retail tot hoog scorende premium wijnen, zijn deze merken nu nog beter bereikbaar voor consument en sommelier. 

Voor iedereen die niet richting Kaapstad ging nam Samuel Viljoen, wijnmaker van het exclusieve Nederburg, genodigden op 26 september mee op ‘Cape Wine in het klein’. Fleur du Cap, Drostdy Hof en Nederburg kwamen hierbij op de proeftafel. Het aanbod van prijswinnende wijnen van Nederburg, zoals ook vermeld bij de Most admired Wine Brands, varieerde van instapwijn The Manor tot de innovatieve Heritage Heroes range met als afsluiter de absolute top, dé icoonwijn Private Bin Two Centuries.

Distell & Walraven Sax
Walraven Sax ging in 2020 een samenwerking aan met de succesvolle wijnmerken van Distell voor met name het horeca kanaal. De importeur voegt hierdoor een toonaangevende speler toe aan de exclusieve collectie. Distell is een Zuid-Afrikaanse producent en marketeer van wijn, spirits, cider en andere dranken. Sinds september 2022 heeft Walraven Sax voor Nederburg ook de rechten marktbreed, waardoor zij verder kunnen gaan bouwen aan de multichannel strategie.

Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt. Tegenwoordig zijn zij onderdeel van een internationale groep: Marussia Beverages en bouwen in Nederland aan de geronommeerde merken, zoals o.a. Familia Torres, Louis Roederer, Trimbach, Guigal, Marqués de Riscal, Baron Philippe de Rothschild, Gallo, Barefoot en Amarula, maar ook aan enkele eigen merken zoals o.a. Schlumberger, Mozart, Torabhaig en Croix d’Or. Marussia Beverages beschikt over diverse eigen productiefaciliteiten, een export organisatie en 11 distributie organisaties verdeeld over de wereld. 

Nederburg: traceerbare eco-wijnen
Nederburg, een meermaals bekroond wijnbedrijf en opgericht in 1791, is leidend op het gebied van duurzame wijnbouw in Zuid-Afrika. De boerderij van Nederburg diende als pilot voor de ‘Integrated Production of Wine’ (IPW). Een volledig traceerbare, eco-duurzame reeks principes gelanceerd in 1998 om de betrouwbaarheid van de productie te bevorderen. De Nederburg-collecties zullen in de toekomst breed verkrijgbaar zijn en voor elk kanaal is een specifieke range om mee te werken.

Gary Greenfield, hoofd internationale export van Distell: “We zijn erg trots om ons aan te sluiten bij het illustere Walraven Sax-portfolio en kijken ernaar uit om de bekendheid en populariteit van Nederburg in Nederland uit te breiden. De expertise van Walraven Sax weerspiegelt zowel hun veelzijdigheid en verkoop- en marketingvaardigheid. We zijn ervan overtuigd dat onze relatie Nederburg’s aanzien, aanwezigheid en onderscheidend vermogen op de markt zal verbeteren.“

www.nederburg.com www.distell.co.za www.walravensax.nl

www.instagram.com/walravensax/

WineParis Vinexpo 2023