Talkshow voor foodies: 2e editie van ‘De Sherry Show’

door | 23 okt 2022 | Nieuws

Meld je aan voor deze unieke Sherry ervaring!

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows en na het succes van vorig jaar, vindt op dinsdag 8 november van 10.30 tot 12.00 uur de tweede editie van de ‘Sherry Show’ plaats. Deze nieuwe uitzending van de door de Europese Unie gefinancierde campagne voor D.O. Sherry Wijnen, wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam. Gedurende de dynamische show bespreken de gasten aan tafel de vele aspecten rondom deze bijzondere Spaanse regio en wijnen.

Waar vorig jaar vooral de basics besproken werden, duikt het panel deze editie dieper in de inhoud van onderwerpen zoals de beschermde oorsprongsbenaming, productie, de veelzijdigheid van de wijnen, foodpairing etc. Kortom, een show voor professionals die in korte tijd een digitale masterclass willen bijwonen. Verschillende specialisten schuiven aan bij presentatoren Robert Verhoeven en Esmee Langereis, zoals sherry educators Job Seuren van restaurant de Zoldering* en Karel de Graaf. Daarnaast is er een chef aanwezig die een live demonstratie geeft over de perfecte wijn-spijs combinatie.

Food of wijnprofessionals kunnen actief mee kijken en proeven tijdens de uitzending van de ‘Sherry Show’. Er is voor de eerste 100 mensen die zich aanmelden een proefpakket met 6 soorten Sherry Wijn die voor de uitzending wordt toegestuurd. De uitzending is ook live op YouTube te volgen voor iedereen die geen pakket heeft ontvangen maar wel geïnteresseerd is. Tijdens de uitzending is er voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen in de live chat, de meest gestelde vragen worden tijdens de uitzending behandeld.

Aanmelden kan via deze link, de eerste 100 aanmeldingen ontvangen een tasting kit, dus wees er snel bij. Deelname aan deze online proeverij is kosteloos.

Over de Consejo Regulador        
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen. Kijk voor meer informatie op www.ontdeksherry.nl. Interesse in het verbreden van je kennis? Schrijf je dan snel in voor een gratis online cursus via de www.sherryacademy.org!

WineParis Vinexpo 2023