Van 27 februari t/m 1 maart 2023: de digitale wijnvakbeurs Millésimes Alsace

door | 13 dec 2022 | Internationaal, Nieuws

Na de zeer succesvolle wereldpremière van 2021 organiseert het CIVA de tweede editie van Millésimes Alsace. Dit digitale event bevat alle elementen die essentieel zijn voor een wijnbeurs, zoals proeverijen, (virtuele) ontmoetingen met producenten en masterclasses.

Op zoek naar een wijnhuis uit de Alsace?

Maak dan digitale afspraken met de deelnemende producenten en proef live mee van achter je bureau met vooraf aangevraagde wijnsamples.

De inschrijving is per direct geopend. Uitsluitend voor professionals.

Proefflesjes aanvragen

De 75 deelnemende exposanten hebben ieder vier stille wijnen geselecteerd, die in glazen mini flûtes d’Alsace van 3cl worden aangeboden. Om de kwaliteit en stijl te garanderen, worden de wijnen (in de kleine flesjes) gebotteld volgens exclusief technologisch procédé.

Vraag op tijd de gewenste proefflesjes op, de voorraad is beperkt!

Op www.millesimes-alsace.com staan alle wijnhuizen die deelnemen. Om de wijnen/producenten te vinden die het best aan je wensen voldoen, filter je via een zoeksysteem op kenmerken, zoals suikergehalte, oogstjaar, druivenras, appellation, distributiecircuit, duurzaamheid, etc. 

Masterclass

Je ontvangt een extra proefdoosje ‘So Trendy’ met vier wijnen voor de Masterclass op 27 februari.  De masterclass gaat in op consumententrends onder begeleiding van vier specialisten:

Romain Iltis: Beste sommelier van Frankrijk 2012 

Yves Beck: Wijncriticus & acteur – Zwitserland

Jenni Wagoner: Wine Director voor ZUMA restaurants – Verenigde Staten

Thierry Fritsch: Oenoloog, trainer & specialist van Alsace wijnen

Inschrijven voor Millésimes Alsace DigiTasting® werkt als volgt: Gratis inschrijven op www.millesimes-alsace.com (alleen voor professionals). Het platform is vanaf 24 oktober geopend. Ontvangst accreditatie en persoonlijke codes.  Bestellen van Alsace proefdoosjes. Dit kan tot 9 januari en zolang de voorraad strekt. Je krijgt maximaal 8 proefdoosjes: 5 (producenten à vier wijnen) naar keuze + 2 ‘ontdekkingsdoosjes’ + de proefdoos voor de masterclass = 32 samples in totaal. Ontvangst gratis samples op het opgegeven adres om ze tijdens de beurs te proeven.  Deelname aan de masterclass op 27 februari (zonder separate aanmelding).