RÉSIDENCE WIJNEN INTRODUCEERT VERRETTI GLASWERK

door | 27 dec 2022 | Nieuws, importeurs

Maak kennis met Verretti Univerre – één glas voor alle wijnen.
Fonger Kranenburg, CEO van Résidence Wijnen en Wijnkoperij De Gouden Ton, geeft met de lancering van Verretti het antwoord op twee vragen die al lange tijd boven de markt zweven. In de tientallen jaren dat hij wijn importeert en verkoopt aan horeca en retail, heeft hij het aanbod van wijnglazen zo groot zien worden, dat menigeen zich afvraagt: waar begin ik met het kopen van een goed wijnglas? En misschien nog wel belangrijker: waar houdt het op?

Elegant. Stevig. Mooi. En betaalbaar.
Fonger Kranenburg: ‘In de beleving van wijn spelen vele factoren een rol, maar niets is zo bepalend als het glas waaruit je drinkt. In een ideale wereld drinken we daarom bij voorkeur onze wijnen in glazen die specifiek voor een druivensoort of specifiek type wijn zijn gemaakt. Maar laten we eerlijk zijn, je wil ook een glas in de kast hebben staan dat elke wijn topprestaties laat leveren.’
‘Daarom ben ik een aantal jaren geleden samen met een topglasmaker begonnen aan de ontdekkingsreis naar een sterk en functioneel glas dat de hoogst haalbare beleving geeft bij het drinken van verschillende wijnen uit één glas. Met het Univerre wijnglas is dat gelukt; een elegant, mooi, duurzaam en betaalbaar glas dat door zijn vorm en materiaaldikte de geur, kleur en smaak van elke type wijn – ook champagne – goed tot zijn recht laat komen.’

Technisch en kwalitatief hoogwaardig
De ontwikkeling van het Univerre glas was een veelomvattend proces. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek en eindeloze proefexperimenten dat is vertaald naar een technisch hoogwaardig ontwerp waarin aan elk detail de grootst mogelijke aandacht is besteed.
Het Univerre wijnglas van Verretti is geschikt voor alle soorten witte en rode wijn, is gemaakt van loodvrij crystalline, kenmerkt zich door een verfijnd design en is, tot slot, stevig en betaalbaar.
Het Univerre wijnglas is een bijzondere alleskunner die geschikt is voor elke druivensoort en elk type wijn. Het glas voor de horeca is verkrijgbaar via Résidence Wijnen (www.residence-wijnen.nl) en Wijnkoperij De Gouden Ton (www.degoudenton.nl). Consumenten kunnen terecht bij de winkels van Wijnkoperij De Gouden Ton (www.degoudenton.nl) en de webshop.

WineParis Vinexpo 2023