logo WIJNJOURNAAL groen

Bodegas Tempore: geboren uit passie voor wijn

door | 21 feb 2023 | importeurs

Bodegas Tempore is geboren uit een passie voor wijn van de familie Yago Aznar. En dat al vier generaties lang! In 2002 besloot de familie Yago Aznar dat de tijd rijp was om eigen wijnen te produceren van de zeventig hectare wijngaarden in Lécera, in het hart van de Sierra de Arcos, een onherbergzaam subgebied van Bajo Aragón.

Naast passie voor wijn heeft de familie een groot respect voor het land. Ze hebben ervoor gekozen om alleen autochtone druivenrassen aan te planten, zoals garnacha, tempranillo, macabeo en garnacha blanca. De wijnstokken zijn overigens veel ouder dan het wijnhuis zelf. De oude, soms wel 70 jaar, garnacha stokken staan tussen de jonge aanplant. De wijngaarden liggen op een hoogvlakte, ongeveer 550 meter boven zeeniveau. De dagen zijn warm, maar ‘s nachts koelt het flink af. Hierdoor rijpen de druiven gelijkmatig en blijven hun zuren behouden. Er valt niet meer dan 300 mm neerslag per jaar. Alle wijngaarden van Bodegas Tempore zijn biologisch gecertificeerd en een deel is inmiddels voorzien van het Demeter logo (biodynamische wijnen).

Paula en Victor Yago Aznar, broer en zus, zijn degene die het familiebedrijf runnen waar ook de ouders en hun families actief zijn.

De Generación wijnen zijn het resultaat van de opgebouwde kennis door de generaties heen, die hierin samenkomen.

Dit weekend op de proeftafel:

Generación 76, Tempranillo € 11,95

Vinificatie: Generación 76 staat voor het geboortejaar van de Victor. De wijngaarden liggen op een hoogte van 560 meter. De bodem bestaat uit kalk en zand en is zeer rijk aan mineralen. De druiven worden eind september geplukt en na de kneuzing vindt er een koude schilweking plaats. Vervolgens een temperatuur gecontroleerde gisting in roestvrij stalen tanks met gebruik van inheemse gisten. Opvoeding gedurende 2 maanden in nieuw Franse eikenhouten fusten met een  inhoud van 500 l.

Generación 73, Garnacha € 12,45

Vinificatie: Generación 73 staat voor het geboortejaar van Paula. De wijngaarden liggen op een hoogte van 550 meter. De bodem bestaat uit kalk en zand. De druiven worden de tweede helft van september geplukt. Na de kneuzing vindt er een koude schilweking plaats. Vervolgens een temperatuur gecontroleerde gisting in roestvrij stalen tanks met gebruik van inheemse gisten. Opvoeding gedurende 2 maanden in nieuw Franse eikenhouten fusten met een  inhoud van 500 l.

Proeven in de winkel op uw verzoek: Oude Velperweg 52A te Arnhem

Meer nieuws

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

The global spirits industry stands at a turning point — and the inaugural ProSpirits Report – The Future of Spirits captures the opportunities and challenges shaping its next chapter. Based on insights from over 200 industry professionals across 45...

Lees meer
De populairste cocktails van Nederland in 2025

De populairste cocktails van Nederland in 2025

Als het aan onze zoekgeschiedenis ligt, schenken we deze zomer het liefst een Espresso Martini in. Of twee. Uit een analyse van zoekdata door Seeders blijkt dat deze cocktail aan een indrukwekkende opmars bezig is. In juli 2025 werd er bijna 24.500 keer op...

Lees meer
Austrian wines impress in Tokyo

Austrian wines impress in Tokyo

– Major success for Austrian wine exports to Asia: the Austrian Tasting in Tokyo 2025, hosted by the Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine) on 22 July, attracted more than 600 wine professionals from the Japanese retail sector, hospitality industry...

Lees meer
Verliefd op de Elzas (2)

Verliefd op de Elzas (2)

De Elzas kent een prachtig landschap, een eigen taal en een aantrekkelijke gastronomie. De eet- en drinkcultuur staat hier hoog in het vandaal. Kijk eens op de kaart van Michelin en ontdek hoeveel restaurants van niveau deze regio telt. Maar, het zijn niet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This