ViniBio viert 10e editie met majestueuze masterclasses

door | 27 feb 2023 | Nieuws

Op maandag 13 maart vindt de 10e editie van ViniBio plaats, de enige proeverij voor biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen in Nederland. Tijdens deze dag presenteren ruim 20 Nederlandse importeurs en 15 wijnproducenten uit het buitenland. De proeverij is alleen toegankelijk voor personen werkzaam in de wijnhandel, horeca of de pers.

Masterclasses van hoog niveau
Naast de wijnproeverij kunnen gasten ook gratis deelnemen aan een tweetal masterclasses. De middag start met een masterclass van Domaine Karanika uit Noord-Griekenland. Eigenaar Laurens Hartman (half Nederlands/ half Grieks) maakt sinds 15 jaar top mousserende wijnen van het inheemse rode druivenras xinomavro. Zijn wijnen worden wereldwijd geschonken bij verschillende sterren restaurants. Later in de middag is de beurt aan Domaine Felix Callejo uit Ribera del Duero. De wijngaarden van dit top domein liggen op gemiddeld 900 meter hoogte, in het noordelijk deel van de Ribera del Duero. De oogst vindt handmatig plaats alle ‘kelderbewegingen’ vinden plaats onder zwaartekracht. De wijnen rijpen deels in betonnen kuipen en deels in hout. Bodegas Félix Callejo grossiert in hoge scores. Geen enkele wijn van dit huis scoort minder dan 90 punten en de top krijgt 95 tot 99 punten van internationale wijnschrijvers.

Steeds meer aandacht voor gezondheid en milieu
De categorie “Bio wijn” is in Nederland de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Een almaar grotere groep consumenten is milieu bewust en vraagt om wijnen die geproduceerd zijn met een minimale impact op het klimaat. In de biologische wijnbouw is het gebruik van kunstmest verboden en van chemische bestrijdingsmiddelen verboden. Wie biologische wijnen koopt of verkoopt werkt daardoor mee aan een gezonder milieu en een beter klimaat.

Deelnemende bedrijven zijn onder andere
Anfors ImperialArtisan WinesBioweingut WeberCoenecoop Wine TradersChampagnist, Albrecht & Janssen, Château ArgensChâteau SérameChâteau Tour de MontrabechDampt FrèresDaxivinDe WijnengelDe GeluksdruifDe WijntherapeutDis Donc ChampagneDokter MalerDomaine Chemin FaisantDomaine PujolPallas WinesDomaine St Cécile du ParcBio Weingut SchwarztrauberHalfesLa Dame BleueLa Vie le VinSommelier WijnenBio-Weingut Landauer-Gisperlichti & astroh GbRSommelier WijnenPieksman Wijnen, Château de Mille, Lekker SapjePierre Ache WijnenSchwarz Bio-WeingutVerbunt VerlindenVinitesVino & VetroVinya IvoWeingut KrispelWeingut PorzeltWell of Wine.

Sponsor Hillebrand Gori
Sinds enige jaren is de firma Hillebrand sponsor van ViniBio. Maart vorig jaar is Hillebrand overgenomen door Deutsche Post DHL. Samen met DP DHL dochter Gori, ook een logistiek dienstverlener in de drankenindustrie, verstevigt zij haar positie als specialist en gaat verder onder de nieuwe naam Hillebrand Gori. Hillebrand Gori is gespecialiseerd in de logistiek van wijn, bier, sterke drank en soft drinks. Met een wereldwijd netwerk van kantoren bedient zij de drankenindustrie met logistieke oplossingen. Van een kleine order van slechts een paar flessen tot de verscheping per container van zowel flessen als bulk, zowel binnen Europa als daarbuiten over de weg, het water, door de lucht of per trein. Met haar expertise ontzorgt Hillebrand Gori de drankenindustrie op het gebied van logistiek; van kelder tot deur met douane afhandelingen indien gewenst.

Meer informatie
Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met Ghislaine Melman van Melman Communications, M: 06 – 14 789 441 of per email: info@melman-communications.nl
Een toegangskaart voor de proeverij reserveren kan via de volgende link: https://bit.ly/3Yq3yNu