Bureaunieuws: TOT PR draagt wijnaccount Vins Alsace over

door | 5 apr 2023 | Nieuws

Aangescherpte koers is aanleiding voor transfer

Na een plezierige samenwerking van méér dan 15 jaar draagt PR & communicatiebureau TOT PR het wijnaccount Vins Alsace over. Het Rotterdamse bureau ging in goed overleg met het Conseil Interprofessionnel des Vins d’Alsace (CIVA) op zoek naar een ander bureau om per 1 april de promotie van de Franse wijnregio in Nederland te verzorgen.

Koerswijziging: focus op consument
Aanleiding voor de transfer betreft een strategische bureauwijziging van TOT PR. Een koers die al enige tijd is ingezet, waarbij het bureau zich prominenter focust op de pr van consumentenmerken in food, drinks & lifestyle en minder op wijncommunicatie richting de handel.

Minder on trade: een bewuste keuze
“Als bureau werkten wij vele jaren aan de handelsbevordering van wijnmerken en wijngebieden in de Benelux, B2B-communicatie, zoals wij dat intern noemen. Het is een bewuste keuze om daar minder op in te zetten. Onze kracht ligt bij het bouwen van consumentenmerken. Wijnaccount Vins Alsace werd steeds meer een klant met de focus op handelspromotie. Dat is vanuit de Alsace bekeken ook een goede strategie, maar past niet meer bij ons als bureau”, aldus bureau-eigenaar Anouk Heida.

Bedankt voor de samenwerking
TOT PR bedankt, uiteraard ook namens het CIVA, alle wijnprofessionals, wijnpers, importeurs, opleiders en overige leveranciers voor de vele prettige samenwerkingen met en voor het promoten van de Alsace in de afgelopen jaren.

Nieuw bureau per 1 april: Pitch PR 
Per ingang van 1 april  start Pitch PR met de promotie van Vins Alsace in Nederland. Het eerste project dat zij oppakken is Alsace Rocks: een educatieve wijnproeverij voor professionals. Save the date voor maandag 19 juni in Amsterdam. Locatie en overige informatie volgt via Pitch PR.

TOT PR & Communications
Een creatief PR bureau in food, drinks & lifestyle. Wij helpen consumentenmerken groeien en bloeien met de kracht van publiciteit, events, campagnes en relevante content. Altijd op zoek naar nieuws en deelbare verhalen. Met veel plezier en toewijding werken we voor een divers klantenbestand in binnen- en buitenland. O.a voor D.O. Rueda, Undurraga, Gonzalez Byass, Don Papa Rum, Visit Oostende, Brinkers, Vivera e.a. 
www.totpr.nl