DELTA WINES WORDT DOW’S NIEUWE IMPORTEUR IN NEDERLAND

door | 17 apr 2023 | importeurs

Delta Wines is de officiële nieuwe Nederlandse importeur van Dow’s Port, een legendarische producent van Vintage Ports, met een geschiedenis van meer dan 200 jaar. Het vermaarde merk van de in Portugal gevestigde Symington Family Estates is al meer dan 30 jaar aanwezig in Nederland. “Delta Wines toevertrouwen om het Dow’s merk op hun thuismarkt te promoten was voor ons een logische keuze, gezien hun reputatie in de horeca, vakhandel & professionele aanpak”, aldus commercieel directeur Euan Mackay, die de Nederlandse markt al vele jaren kent.

Euan Mackay is zich ten volle bewust van de verbondenheid van de Nederlandse consument met port: “Port maakt een belangrijk deel uit van de in Nederland gewaardeerde dranken en veel consumenten genieten ervan op verschillende tijdstippen in hun leven. Voor velen van hen is port een rijk, warm en sympathiek drankje dat het best kan worden gedronken ter afsluiting van een maaltijd met kaas of chocolade of … gewoon op zichzelf”.

Ontwikkeling van de positie van Dow’s als een premium wijn voor de horecasector

De portwijnen van Dow’s staan bekend als uitstekend geconcentreerde wijnen, intens en tanninerijk wanneer ze jong zijn en met een uitstekende elegantie rijpend. Ze zijn ongetwijfeld emblematische vertegenwoordigers van het gamma versterkte wijnen.

Parallel hiermee heeft Euan de laatste jaren ook een toenemende belangstelling voor portwijnen in mixologie en cocktails opgemerkt. Deze trend heeft Dow’s in staat gesteld zijn relevantie binnen deze sector te demonstreren, waaronder White Port and Tonic, Tawny met ginger ale en vele andere combinaties.

De uitdaging voor Delta Wines bestaat er zeker deels in de positie van Dow’s als premium horecagelegenheid te versterken als aanvulling op de aanwezigheid van het merk in de detailhandel.

Voor Dennis Suikerbuik, commercieel directeur van Delta Wines, is deze nieuwe aanwinst ” van toegevoegde waarde vanwege de drogere stijl van Dow’s, het brede assortiment, de oorsprong en reputatie als een van de meest betrouwbare en prestigieuze portproducenten.”

Al meer dan twee eeuwen wordt de naam Dow’s geassocieerd met de beste Port uit de hogerop gelegen wijngaarden van de Douro-vallei. Tijdens de 20e eeuw en in de 21e heeft de familie Symington voortgebouwd op de erfenis van de voorgaande families Silva en Dow. Verschillende generaties Symington wijnmakers hebben op de Dow’s wijngaarden gewerkt: Quinta do Bomfim en Quinta da Senhora da Ribeira, waaruit Dow’s voortreffelijk geconcentreerde wijnen ontstaan, die intens en tanninerijk zijn als ze jong zijn, en rijpen naar een superieure elegante wijn naarmate ze ouder worden, met aroma’s van viooltjes en munt. De aantrekkelijke en kenmerkende drogere afdronk van Dow is het onmiskenbare handelsmerk van de wijnen van dit grote porthuis.
www.dows-port.com

Delta Wines is een internationaal georiënteerde marktspeler in wijn, met een belangrijke rol op de Nederlandse markt. Delta Wines omvat acht autonome bedrijven in 6 landen, te weten Nederland, België, Polen, Tsjechië, Finland en Noorwegen. Met één backoffice en eigen warehouse in Waddinxveen is Delta Wines, met een jaarlijkse verkoop van meer dan 85 miljoen flessen, de grootste wijnimporteur in Nederland. Het bedrijf omvat een jong en ambitieus team met een groot onderscheidend vermogen. Onze verschillende werkmaatschappijen sourcen hun wijnen wereldwijd bij meer dan 270 partners en leveren dagelijks aan o.a. supermarkten, speciaalzaken, groothandels, e-commerce, airlines, festivals en verzorgt ook export naar diverse landen.
www.deltawines.eu/en

Dow’s Port / Taste The Terroir in restaurant De Kas – Amsterdam

@alicebown