Weingut Brüder Dr. Becker in Arnhemse wijnwinkel

door | 3 mei 2023 | importeurs

Het wijndomein telt 11 hectare wijngaarden rondom het dorp Ludwigshöhe, dat te vinden is tussen de steden Mainz en Worms in het oostelijke deel van Rheinhessen. De druiven rijpen op de zuidoostelijk gelegen heuvels langs de Rijn op een löss en kalk bodem en in het dal op kiezel en zand. De voorkeur van het bedrijf gaat uit naar de aanplant van regionale rassen: riesling, silvaner en scheurebe, weiss- en grauburgunder voor wit en de spätburgunder voor rood en rosé.

De grondlegger van het bedrijf is weliswaar Franz Becker, maar het waren zijn zonen Dr. Johann Becker (jurist en minister) en Dr Jakob Becker (arts) die -toen zij na de tweede wereldoorlog terugkwamen in Ludwigshöhe en zich samen wijden aan het wijnbedrijf- het de naam “Brüder Dr. Becker” gaven.

De huidige eigenaars, Lotte Pfeffer-Müller en Hans Müller zijn de derde generatie. De grootmoeder van Lotte was getrouwd met Johann Becker. Lotte Pfeffer en haar man hebben het bedrijf in het midden van de 80er jaren overgenomen. De ouders van Lotte werkten vanaf eind 70er jaren al biologisch en die werkwijze hebben zij overgenomen.

Hoge kwaliteit

Het is een bijzonderheid van niveau, dat dit bedrijf niet alleen lid is van het Bundesverband ökologischer Weinbau Ecovin, maar ook is aangesloten bij de prestigieuze vereniging van Duitse topbedrijven: VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter). Sinds 2010 is Weingut Brüder Dr Becker ook Demeter gecertificeerd.

Aanbevolen wijn bij asperges: 2022  Grüner Silvaner, VDP Gutswein € 9,95

Nieuwe wijnwinkel in Arnhem

De nieuwe wijnwinkel (ook aangesloten bij de Wijnkring) is te vinden op het adres Oude Velperweg 52A te Arnhem. Geopend op dinsdag en woensdag van 10:00 tot 18:00 uur, donderdag en vrijdag van 11:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kan er op verzoek geproefd worden en uiteraard geldt dat voor de Grüner Silvaner van Becker!