Arriezu Vineyards: “Puur, fruitig en authentiek: van onze wijngaard in jouw glas!”

door | 23 mei 2023 | importeurs

Arriezu Vineyards is een jong bedrijf dat zich ten doel stelt om de beste biologische wijnen te maken, dit van druiven afkomstig van eigen wijngaarden.

Oprichter José Félix Arriezu heeft de beschikking over 72 hectare met de herkomstaanduiding D.O.C. Rioja en 90 hectare met de herkomstaanduiding D.O. Rueda.

Rueda: verdejo en sauvignon blanc

De wijngaarden zijn te vinden in Pozaldez (Valladolid). De Rueda verdejo is een 100% verdejo wijn. Dit is een zeldzaam mooie biologische verdejo: helder licht citroengeel, aromatisch, loepzuiver, fruitig, perzik, boomfruit, ook iets van meloen en passiefruit. Fruitig en fris met een lichte mineraliteit. Op en top correcte wijn!

De sauvignon blanc (100% sauvignon blanc) is eveneens een schoolvoorbeeld van het druivenras. Intens in het aroma: fruitig (onder andere grapefruit en citrus) en ook floraal. Dus meer de groene tonen, meer iets grassig, asperges en hint van kruisbessen. Zit ook goed in de zuren, iets strakker dan de verdejo. Evenwichtige wijnen!

Rioja: tempranillo springt eruit

De wijngaarden zijn gelegen in San Adrian (La Rioja del Reyno). De druivenrassen die hier zijn aangeplant: tempranillo, graciano en mazuela. De geselecteerde wijn is de J.F. Arriezu Joven. Dit is een 100% tempranillo zonder houtlagering, dus pure expressie van het druivenras. Heldere, redelijk diepe robijnrode kleur. Zuivere geur waarin met name rood fruit is te ruiken. De aanzet in de mond is zacht en de smaak elegant en verfijnd. De wijn heeft rijpe tannines en een goede concentratie. Toegankelijke rode wijn.

De drive om de beste biologische wijnen te maken stuift het glas uit!

Vrijdag en zaterdag te proeven in de winkel: Oude Velperweg 52A te Arnhem! (prijzen per fles)

Verdejo (nieuw!)Arriezu 11+1Rueda€   10,95€  9,95
Sauvignon Blanc (nieuw!)Arriezu 11+1Rueda€   10,95€  9,95
Joven Rioja (nieuw!)Arriezu 11+1Rioja€   10,95€  9,95

Meer weten over wijn? Volg een wijncursus! www.wijncursussen.nl

WineParis Vinexpo 2023