Uitstekende scores voor het prestigieuze Viña Leyda

door | 16 aug 2023 | importeurs, Nieuws

Chileense koele wijnen met 91 en 94 punten

Het Chileense Viña Leyda produceert dankzij zijn unieke ligging in de Leyda Vallei, op slechts vijf kilometer van de Stille Oceaan, wijnen met een prachtige concentratie van smaak en mineraliteit. De wijnen onderscheiden zich door hun gevoel van herkomst en unieke karakter in geur en smaak. De elegantie van twee wijnen van Leyda werd benadrukt tijdens de International Wine and Spirit Competition en door Decanter. 

Leyda Reserva Syrah bekroond met zilveren medaille  
De Leyda Reserva Syrah 2021 maakte indruk op het International Wine and Spirit Competition (IWSC) en werd bekroond met een zilveren medaille en 91 punten. IWSC, opgericht in 1969, staat bekend als een toonaangevend evenement op het gebied van wijn en gedestilleerde dranken, met als uiteindelijk doel de beste producten wereldwijd te promoten. De prestigieuze kustwijngaard van Chili blonk opnieuw uit en het panel bestaande uit Alistair Cooper (MW), Dror Nativ, Martina Pokorna en Harriet Tindal (MW) waren erg te spreken over deze Reserva Syrah. “Een verrukkelijke mix van hartige zwarte olijven en pittig zwart fruit, verweven met leer en subtiele boerderijhints. Complex, met een licht bloemig vleugje in de afdronk,” aldus de deskundigen.

Decanter lovend over Leyda Reserva Sauvignon Blanc
Chili’s meest bekroonde wijnhuis aan de kust schittert opnieuw in de wijnbladen. Leyda Reserva Sauvignon Blanc 2022 is namelijk met 94 punten uitgelicht in een artikel van Decanter over Chileense Sauvignon Blanc. In het artikel beschrijven Peter Richards, Ben Gubbins en Dieceau Vianna Junior deze wijn als “gracieus en jeugdig, met tonen van grapefruit, asperges, groene peper, warme aarde, rijpe appel en hints van venkel. Goede structuur en complexiteit, heerlijke mondwatering frisheid.”

Viña Leyda, de pionier op het gebied van wijn maken in de Leyda-vallei is opnieuw erkend voor de grote kwaliteit, elegantie en zuiverheid van zijn wijnen. Deze wijnen blijven fascineren met hun frisheid en unieke kustkarakter, dat duidelijk te proeven is in alle wijnen van dit wijnhuis. De wijnen van Viña Leyda zijn in Nederland verkrijgbaar via Wijnimport J. Bart en online via qvselect.nl. Voor meer informatie bezoek leyda.cl of volg  @leydawines op Instagram.