Nederlandse wijn proeven? Hier kan het tijdens de Wijngaarden Open Dagen 2023

door | 23 aug 2023 | Nieuws, Op bezoek bij

copyright VNWP/Wijnboerderij ’t Heekenbroek.

De Wijngaarden Open Dagen 2023 staan weer voor de deur! Van zondag 27 augustus tot en met zondag 24 september openen ruim veertig Nederlandse wijnboeren hun deuren voor liefhebbers. Met als hoogtepunt het derde weekend van september, waarin men liefst dertig wijnbedrijven kan bezoeken. Van Drenthe tot Zeeland en van Utrecht tot Limburg.

Voor wijnliefhebbers en -ontdekkers zijn de Wijngaarden Open Dagen hét moment om meer te leren over wijnen uit eigen land. Hoe wordt wijn gemaakt in Nederland? Welke druivenrassen staan er aangeplant? En hoe smaken de wijnen van die koude Hollandse grond eigenlijk? Maak kennis met het gezicht achter de wijn en bezoek een wijnbedrijf in de buurt of in een favoriete regio.

De wijngaardeniers hebben elk een eigen programma opgesteld. Met onder meer een wijnfestival, live-muziek, rondleidingen, workshops en veel meer staan de Wijngaarden Open Dagen 2023 garant voor een bruisend en gezellig weekend. Een overzicht van deelnemende wijngaarden en hun openingsdagen is los bijgevoegd als bijlage. Of bekijk deze interactieve kaart om snel een wijngaard in de buurt te vinden.

Over de Wijngaarden Open Dagen

Stichting Wijninstituut Nederland (WIN) organiseert elk jaar in september de Wijngaarden Open Dagen. Traditiegetrouw is het hoofdweekend ná de prijsuitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen, dit jaar op zondag 10 september. Het complete overzicht van deelnemers aan de Wijngaarden Open Dag is ook te vinden op www.nederlandsewijninfo.nl/nieuws.