Cursus wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie september – november 2023 in Arnhem

door | 25 aug 2023 | Cursus

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook voor gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 60, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Data en kosten

Dinsdagavonden: 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november,  21 november, 28 november en 12 december (reserve-datum).

Aanbieding tot 1 september 2023

Cursuskosten € 395,00 inclusief 21% BTW bij aanmelding en betaling voor 1 september 2023.

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek “Ik weet veel van wijn” en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.drankenacademy.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Locatie: Cursusruimte SVBE, Beatrixstraat 44 te Arnhem

De cursus wordt gegeven door Chris Alblas, die Register Wijndocent is.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naarinfo@svbe.nl

www.wijncursussen.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813