De kogel is door de kathedraal: Nacht van de Wijn gaat naar Utrechts grootste industriële locatie!

door | 3 okt 2023 | Nieuws

@foto: Abe Jonker

De vierde editie van De Nacht van de Wijn staat voor de deur en belooft weer een nog groter wijnfestijn te worden. Op 27 en 28 oktober 2023, van 16:00 tot 1:00 uur, transformeert De Werkspoorkathedraal in Utrecht zich tot het epicentrum van wijnplezier met dezelfde vertrouwde gezelligheid die je van het festival kent.

Nieuwe locatie

Dit jaar zal De Werkspoorkathedraal het toneel zijn van de vierde editie van het wijnfestival. Deze historische plek geeft nog meer ruimte voor het maken van bijzondere beleving en natuurlijk een groei in bezoekers. Volgens de organisatie dromen ze al jaren van deze locatie en zal dit dan ook een hele bijzondere editie worden.

Populairste druif van Nederland verkiezing

Zoals elk jaar wordt ook nu weer tijdens de Nacht van de Wijn de prijs voor ‘populairste druif van het jaar’ uitgereik. Op de website van Nacht van de Wijn kan iedereen tot 28 oktober gestemd worden op jouw favoriete druif. Na de Pinot Noir, Riesling en Pinot Grigio wordt op het festival bekend gemaakt welke druif er in 2023 vandoor gaat met deze titel. De uitreiking en de verkiezing wordt dit jaar georganiseerd door het nieuwe wijnplatform Andgrapes.nl. Net als de Nacht van de Wijn kan je op het online platform op een laagdrempelige en vooral leuke manier je wijnkennis vergroten en de leukste wijnweetjes ontdekken.      

Thema duurzaamheid

Hoe ziet de wijnwereld er over 100 jaar uit? En hoe gaan we daar komen? Dat is de vraag die de organisatie zich hardop afvraagt. Tijdens het festival zijn er talloze wijnbars en workshops die jou een kijkje geven in de ontwikkelingen op duurzaamheidsvlak binnen de wijnwereld. Denk bijvoorbeeld aan wijn uit een pak of blik, alcoholvrije wijn, fairtrade wijnen en biologische wijnen. Allemaal dragen ze een steentje bij aan een duurzamere wijnwereld zodat volgende generaties ook kunnen genieten van een heerlijk glas wijn. 

Dansen

En natuurlijk  zorgen ze bij Nacht van de Wijn er ook voor dat er in de avonduren alle ruimte is voor een dansje. Ook dit jaar kan je bij de DJ door de bakken met vinyl struinen op zoek naar je favoriete plaatje. De Nacht van de Wijn is niet alleen een plek om te proeven, maar ook om te ontmoeten, te dansen en plezier te hebben!

Mis dit wijnevenement niet! Bestel je tickets nu op www.nachtvandewijn.nl

Nacht van de Wijn

Werkspoorkathedraal, Utrecht

27 & 28 oktober 16:00 – 01:00