L’OUI geeft najaar een twist met Barrel Aged Negroni

door | 2 nov 2023 | Nieuws

Limited edition cocktail voor de donkere dagen

Ambachtelijk, kruidig en met een prikkelende bitter. De cocktail die L’OUI deze herfst introduceert past helemaal binnen de trend van nu: terug naar de basis, maar dan wel met een twist. Vanaf 1 november schenkt de state-of-the-art bartender een bijzondere Barrel Aged Negroni. Om het perfecte smaakprofiel voor deze limited edition te creëren, reisden de recept-ontwikkelaars van L’OUI af naar Bordeaux. Het resultaat is een cocktail met een stoer karakter, intens en onderscheidend door de rijping op eikenhouten vaten. Romantisch samen in je favoriete Grand Café met je vrienden aan de bar of als stijlvol aperitief – proef de Barrel Aged Negroni deze herfst zolang de voorraad strekt.

Bourbonvaten

De Negroni werd al langere tijd graag gedronken toen filmpersoonlijkheid Emma d’Arcy de klassieker een extra boost gaf. Zij dronk ‘m met een twist. L’OUI’s antwoord op deze najaarstrend is de Barrel Aged Negroni, exclusief samengesteld op basis van handgeselecteerde ingrediënten. Met de meester-destilleerders van The Stillery werd een mooie, klassieke rode Bordeauxwijn, specifiek gekozen om hiermee een intense vermouth voor de cocktail te ontwikkelen. Deze werd gemixt met de in eigen beheer geproduceerde bittere kruidenlikeur amaro en The Stillery’s Most Floral Gin om vervolgens negen maanden te rijpen op eikenhouten Bourbonvaten. Door dit creatieproces heeft de nieuwe L’OUI cocktail een kruidige, minder zoete smaak dan de reguliere Negroni. Met diepe tonen van hout en een prettig bittere afdronk is het een Barrel Aged Negroni zoals die bedoeld is. 

Special of blijvertje

Daan Gijbels, medeoprichter van L’OUI, over de introductie van de Barrel Aged Negroni: “Deze nieuwe cocktail komt voort uit onze eigen liefhebberij. Zelf houden we erg van intense, diepe smaken die verrassen en verwarmen – zeker nu het kouder wordt. Dat is ook wat we in de cocktailscene zien, het gebruik van verschillende specerijen, ambachtelijke bitters en kruideninfusies. Voor nu is de Barrel Aged Negroni een special, wat betekent dat je ‘m maar tijdelijk kunt drinken. Puur om de herfst te doorstaan. Maar eigenlijk hopen we dat deze cocktail zo in de smaak valt, dat het een blijvertje wordt. Zoals altijd bij L’OUI is het een kwestie van een cocktailcan in de L’OUI doen en de hendel overhalen. De perfecte cocktail in recordtijd, met een smaak waar wij in elk geval geen genoeg van krijgen.”