Verkiezing Wine bar of the Year van start gegaan 

door | 14 nov 2023 | Nieuws

Consumenten kunnen stemmen op meer dan 150 wijnbars 

Trommel je wine-squad maar weer op want het is tijd voor de leukste verkiezing van het jaar: ‘Wine bar of the Year’! Vorig jaar ging wijnbar Paskamer Amsterdam er nog vandoor met de felbegeerde prijs van ‘Wine Bar of the Year’ 2022. Inmiddels is het alweer de achtste keer dat deze verkiezing plaatsvindt en gaan meer dan 150 wijnbars de strijd met elkaar aan om de titel ‘Wine Bar of the Year’ 2023 te bepalen. Zoals ieder jaar begint de competitie met een publieksronde waarin wijnbarfans een stem kunnen uitbrengen op hun favoriete wijnbar. Van de 25 wijnbars met de meeste stemmen kiest de vakjury op basis van hun online performance 15 wijnbars die doorgaan naar de volgende ronde. Na bekendmaking van de top 15 worden de wijnbars in de laatste maand van het jaar onaangekondigd bezocht. Stemmen op je favoriete wijnbar kan van 13 november tot 3 december via wine-bars.nl. Deze verkiezing wordt mogelijk gemaakt door Wines of South Africa.

In de afgelopen jaren lieten meer dan 12.000 consumenten per jaar van zich horen door te stemmen op hun favoriete wijnbar, waarna de jury tijdens een mystery visit de top 15 wijnbars beoordeelde op sfeer, wijnkaart en service. In 2022 ging wijnbar Paskamer Amsterdam er met de winst van door. Welke zaak krijgt jouw stem en wordt de winnaar van 2023? Laat jouw stem gelden via wine-bars.nl. Uit alle stemmers wordt willekeuring een winnaar getrokken die een wijnproeverij met Zuid-Afrikaanse wijnen aangeboden krijgt bij zijn favoriete wijnbar.

De winnaar van de Wine Bar of the Year verkiezing wordt begin januari bekend gemaakt in dé ‘Wine bar of the Year’ 2022: Paskamer Amsterdam. Bij een winst hoort een prijs. Naast eeuwige roem ontvangt de winnaar een unieke box met 6 hoogst gewaardeerde wijnen uit de Platter Guide 2023.

Vakjury
De vakjury bestaat uit dit jaar weer uit Sharon van Lokhorst, (FavorFlav), Harriet Boekholt (namens sponsor Wines of South Africa), Hans van de Meeberg (Misset Horeca), Gijsbregt Brouwer (foodtrendwatcher en mede-oprichter van de Buik), Marco Westra (maître bij Hemel & Aarde), Robert Verhoeven (Pitch PR en oprichter van www.wine-bars.nl) en de meest recente winnaar Wouter van Aalst van Paskamer Amsterdam.

Sponsor WoSA
De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door Wines of South Africa (WoSA), een non-profit organisatie die de export van alle Zuid-Afrikaanse wijn naar belangrijke internationale markten promoot. Naast het hoofdkantoor in Stellenbosch, Zuid-Afrika heeft WoSA ook kantoren in Johannesburg, Engeland, Canada, USA, Zweden, China, Duitsland en Nederland.  

Over wine-bars.nl
Op www.wine-bars.nl vind je de leukste wine bars in Nederland. Door middel van de search functie zie je snel waar je een wine bar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wine bars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 160 wine bars op de website. Door middel van de jaarlijkse wine bar verkiezing wordt aandacht gevraagd voor deze almaar groeiende horecasector. Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food. www.pitchpr.nl