Goessens Professionals in Wine Spring Tasting 4 maart 2024 Met meer dan honderden kwaliteitswijnen voor de wijnprofessional

door | 24 jan 2024 | importeurs, Nieuws

Goessens Professionals in Wine, de wijnimporteur op het gebied van kwaliteitswijnen, nodigt wijn professionals uit voor de Spring Tasting 2024. Dit exclusieve evenement vindt plaats op maandag 4 maart bij Huize Molenaar in Utrecht, waarbij verschillende producenten aanwezig zullen zijn. 

De proeverij biedt de professional de kans om nieuwe verfijnde wijnen te ontdekken en om het eigen assortiment te verbreden. Goessens biedt tijdens deze proeverij een van de mooiere wijn assortimenten aan met honderden kwaliteitswijnen vanuit verschillende delen van de wereld.

Het team van Goessens staat klaar met een passend, professioneel advies. Daarnaast zullen ook enkele producenten aanwezig zijn om hun kennis en het verhaal achter de wijnen te delen. Deze proeverij wordt vergezeld met culinaire hapjes, waardoor het niet alleen een educatieve maar ook een smaakvolle ervaring wordt. Deze exclusieve proeverij is uitsluitend toegankelijk voor professionele doelgroepen, waaronder restaurants, wijnbars, slijterijen en wijnmedia. 

Evenementdetails
–    Datum en tijd: maandag 4 maart 2024, 13:00-18:00 uur
–    Locatie: Huize Molenaar, Korte Nieuwstraat 6-8, 3512 NM Utrecht
–    Aanmelden via amber@pitchpr.nl 

Om de kwaliteit van het evenement te waarborgen, zijn vooraanstaande producenten aanwezig zijn, waaronder:

Rutherford Wine, Napa Valley     
Rutherford Ranch Winery, oorspronkelijk opgericht als Round Hill Winery in 1978 door Ernie en Virginia Van Asperen en Charlie Abela, is beroemd om zijn onovertroffen Cabernet Sauvignon en andere druivenrassen. In 2000 werd het overgenomen door Marko en Theo Zaninovich, wat leidde tot een ingrijpende renovatie van het wijnhuis en proeflokaal. Ondanks deze veranderingen behoudt het landgoed zijn 100 jaar oude olijfboomgaard en ongekende charme.

Weingut Knipser, Pfalz    
Het wijnhuis Knipser is een familiebedrijf dat al sinds 1876 wijnen produceert in Laumersheim, Großkarlbach en Dirmstein. Als een van de eerste wijnmakers in de regio begon Heinz Knipser in 1948 met het bottelen van wijn en deze rechtstreeks aan particuliere klanten en restaurants te verkopen. De huidige generatie wijnmakers, broers Volker en Werner Knipser, zet de traditie voort en heeft de reputatie van het wijnhuis verder versterkt. 

Il Conte Villa Prandone, Marche    
Il Conte Villa Prandone, sinds 1988 actief in Monteprandone, begon de wijngaardexploitatie in de jaren ’60. Na de aankoop van een deel van de wijngaard in 1988 volgden investeringen, renovaties en uitbreiding van wijngaardplantingen in de jaren ’90. De hellingen van Monteprandone, beïnvloed door de Adriatische Zee en het Sibillini gebergte, bieden een ideaal microklimaat voor de unieke smaken en aroma’s van de wijnstokken.

Mount Mary, South Australia     
Mount Mary, een familiebedrijf gevestigd in het hart van de Yarra Vallei, werd in 1971 opgericht door John en Marli Middleton. Een pionier in de heropleving van de Yarra Valley als premium wijn producerende regio. Met 40 hectare aan wijngaard en 18 variëteiten blijft Mount Mary een prominent onderdeel van de Australische wijngeschiedenis.

Laurenz V. Niederösterreich
Laurenz V., uitgesproken als Laurenz Five, is exclusief gespecialiseerd in Grüner Veltliner-wijnen en wereldwijd de enige producent die volledig toegewijd is aan deze druifsoort. Laurenz Maria V., gedreven door zowel de veelzijdigheid van Grüner Veltliner als de emotionele band met de druif door haar grootvader, Lenz Moser III, de pionier van Grüner in Oostenrijk.

Over Goessens Professionals in Wine    
Goessens Professionals in Wine is al jarenlang een toonaangevende leverancier van kwaliteitswijnen in Nederland en België. Goessens heeft meer dan 2500 wijnen met 350 verschillende domeinen uit 18 verschillende landen. Met dit zorgvuldig samengesteld assortiment bieden ze een unieke selectie wijnen van over de hele wereld aan hun professionele klanten. 

Mis deze unieke kans niet om de nieuwste en beste wijnen te ontdekken en uw  eigen wijnassortiment te verrijken. Goessens kijkt ernaar uit u te verwelkomen op de Spring Tasting 2024.