Wines of South Africa werkt samen met Fairtrade Africa op ProWein

door | 12 feb 2024 | Nieuws

Zuid-Afrika is de grootste producent van Fairtrade wijnen

Voor de eerste keer werkt Wines of South Africa (WoSA) met partner DHL samen met Fairtrade Africa op ProWein 2024. Gezamenlijk organiseren ze een reeks seminars over het belang van Fairtrade wijnen in het land en het positieve werk dat de organisatie doet om het leven en de gemeenschappen in de Kaapse wijnlanden te verbeteren. In de loop van de driedaagse show die van 10 tot 12 maart 2024 in Düsseldorf wordt gehouden, zullen er zeven seminars plaatsvinden waarbij de nadruk ligt op de verhalen van Zuid-Afrikaanse merken die het Fairtrade-keurmerk dragen.

Zuid-Afrika is de grootste producent van Fairtrade wijnen en met de toewijding van de industrie aan duurzaamheid, zowel sociaal als ecologisch, is dit een belangrijk verhaal om te delen. Een volledige lijst met thema’s en tijdschema’s wordt binnenkort bekendgemaakt op de website van WoSA ProWein.

Daarnaast zal het 2024 Wines of South Africa paviljoen een indrukwekkende reeks van 77 producenten vertegenwoordigen in hal 14. Een volledige lijst van exposanten is beschikbaar op de Wines of South Africa ProWein website samen met een plattegrond.

Bezoekers die vooraf proactief plannen, kunnen dankzij de digitale catalogus lijsten samenstellen van de exposerende producenten en de wijnen die op de beurs worden gepresenteerd, zodat ze vooraf hun ontmoetingen kunnen plannen.

Op de stand van Wines of South Africa is er ook een proefzone met als thema ‘Ontdek Zuid-Afrika’, gesponsord door DHL. Dit is een gratis proefruimte waar bezoekers een aantal regionale thema’s kunnen verkennen. In de ochtend, van 10.00 tot 13.00 uur, kan de handel Cap Classiques uit Franschhoek, Sauvignon Blanc uit Durbanville, Chenin Blanc uit Paarl, Chardonnay uit Robertson en Pinot Noir uit de regio’s Hemel en Aarde geproefd worden.

In de namiddag van 14.00 tot 17.00 uur, kunnen de bezoekers kennismaken met de smaakvolle wijnen van Cap Classique, Constantia Sauvignon Blancs, Chardonnay uit Elgin, Old Vine gecertificeerde wijnen uit Stellenbosch en Cabernet Sauvignon uit deze regio.

Het team van Wines of South Africa staat klaar om vragen te beantwoorden in de informatiestand op blok C80 in hal 14 binnen de ‘Ontdek Zuid-Afrika’-proefzone.Media links:
Hashtag: #WOSAProWein
Website: http://www.wosa.co.za/prowein/home/
Facebook: https://www.facebook.com/wosasouthafrica/