Salon du Fromage 2024: de internationale vakbeurs voor kwaliteitskazen

door | 21 feb 2024 | Op bezoek bij

De zuivelsector, gewaardeerd om zowel de voedingswaarde van de producten als de smaakbeleving, blijft een essentieel onderdeel van het consumentendieet. Van 25 t/m 27 februari 2024 zal de volgende editie van de Salon du Fromage et des Produits Laitiers plaatsvinden, een onmisbaar internationaal evenement voor professionals.

Gedurende deze 3 dagen zullen 290 exposanten uit vijftien verschillende landen hun ervaringen en passie delen, terwijl ze hun producten presenteren aan naar schatting 8.000 bezoekers.

Een uitgebreid en gevarieerd aanbod:

  • Boter, eieren en andere zuivelproducten
  • Buitenlandse kazen (inclusief BOB, BGA, enz.)
  • Franse kazen (inclusief BOB, BGA, enz.)
  • Producten passend bij kaas en zuivelproducten
  • Materialen en apparatuur

Daarnaast staat er voor bezoekers een gevarieerd evenementenprogramma klaar, met conferenties, wedstrijden en proeverijen.

  • Les Coups de Cœur: Een panel van deskundigen zal de beste producten selecteren die door exposanten worden gepresenteerd voorafgaand aan de vakbeurs. De winnaars van deze prestigieuze erkenning worden in december 2023 aangekondigd.
  • Lyre d’Or-wedstrijd: Deze comptetitie, georganiseerd door de Fédération des Fromagers de France (de Franse brancheorganisatie voor zuivel), bekroont het meest bijzondere kaasplateau. Het thema voor 2024 zal binnenkort worden onthuld.
  • Experts’ Agora: Thematische conferenties richten zich op beroepen, de sector en consumententrends. De agenda voor 2024 omvat onderwerpen zoals effectieve communicatie op sociale netwerken en het huidige economische klimaat.
  • Proeverijworkshops en ongewone combinaties: Na eerdere succesvolle proeverijen van tequila, bieren, saké en sappen, staat 2024 in het teken van het ontdekken van nieuwe, verrassende smaakcombinaties.

Deze exposanten hebben zich al ingeschreven voor de 2024-editie:

  • Franse exposanten: Maison Bordier, Isigny Ste Mère, Autour du Buis des Cabasses, Joseph Pacard, Roquefort Carles, Fromagerie Lincet, Coopérative Laitière de la Sèvre, etc…
  • Internationale exposanten: The Fine Cheese Co, Neal’s Yard Dairy, Valsana, Treur Kaas, Fromages Spielhofer, Chimay Fromages, Spanish Cheese, Berneri spa, Busti Formaggi, etc.

De Salon du Fromage biedt een exclusieve beleving die vooral aantrekkelijk is voor Nederlandse professionals. Dit vakevenement is eenvoudig bereikbaar, zelfs voor een dagtocht met sinds 1 oktober de EUROSTAR (voorheen: Thalys). Voor een optimale beurservaring en om aan het eind van de dag Parijs te verkennen, raden we aan uw bezoek te verlengen met een overnachting. Voor een moeiteloze entree, raden we ten zeerste aan om u vooraf aan te melden.

Ga naar www.salon-fromage.com en bestel uw gratis badge.

Over de Salon du Fromage et des Produits Laitiers

De 18e editie van de Salon du Fromage et des Produits Laitiers wordt gehouden van zondag 25 t/m dinsdag 27 februari 2024 in de Paris Expo Porte de Versailles (Frankrijk). Deze internationale ontmoetingsplaats voor kwaliteitskaas en -zuivelproducten, exclusief voor professionals, zal bijna 300 exposanten (producenten, fabrikanten van apparatuur voor de vakhandel, diensten, enz.) en 8.000 kopers van over de hele wereld samenbrengen.

Over Comexposium

Het creëren van verbindingen is de missie van Comexposium. Of de bijeenkomst nu fysiek of digitaal is, wij brengen mensen samen om zakelijke en netwerkmogelijkheden te creëren. www.comexposium.fr