Tolmanns Distillery wil de wereld veroveren

door | 23 feb 2024 | Nieuws, Spirits

Tolmanns Distillery wil de wereld veroveren (persbericht)

Tolmanns Distillery is klaar om de distributie van Tolmanns gin verder op te schalen en presenteert zich daarom op de ProWein-beurs in Düsseldorf. De Nederlandse ginmakers uit Vijfhuizen hebben ambitieuze internationale groeidoelstellingen opgesteld. ProWein is het toonaangevend evenement binnen de zakelijke drankenindustrie en vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2024 in Düsseldorf. Professionals komen samen om de nieuwste trends en producten op het gebied van wijn en gedistilleerde dranken te ontdekken. Tolmanns Distillery presenteert op de beurs de Tolmanns Premium Gin en de Tolmanns Barrel Aged Gin, beiden Award-winnende gins.

Het Tolmanns team bestaat uit oprichter Ron van Tol, master distiller Etienne Haringa en voor marketing en sales Petra van Tol. Het merk is in 2016 opgericht in ‘t Fort bij Vijfhuizen. Het 19e -eeuwse Fort is destijds gebouwd als onderdeel ter bescherming van de stad Amsterdam gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag staat ’t Fort op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst en is het een inspirerende plek voor zowel ambacht als kunst. Het hele jaar door heerst er een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid, wat een ideale omgeving creëert voor het distilleren van gin. De vaste gins in de collectie zijn de Tolmanns Premium Gin en de Tolmanns Barrel Aged Gin. In december 2023 werd Tolmanns geëerd met goud voor de Premium Gin. En tijdens de Global Spirits Masters Competitions 2023 in Londen werd de Barrel Aged gin zelfs bekroond met een Master Medal, ook wel dubbel-goud genoemd. “Onze twee smaken hebben zich daarmee bewezen!” aldus oprichter Ron van Tol. De hoogste tijd om de wereld kennis te laten maken met deze prijswinnaars!

Zestien verschillende ingrediënten

De gin van Tolmanns wordt gedistilleerd in kleine batches. Tijdens het produceren van de gin wordt er gestart met een neutrale graanalcohol, vervolgens worden er maar liefst zestien verschillende ingrediënten toegevoegd. Naast natuurlijk de jeneverbes, zijn o.a. ook de jalapeño peper, gember en oranjebloesem onderdeel van deze ingrediëntenlijst. Om zo veel mogelijk smaak en aroma van elk ingrediënt te onttrekken, worden alle ingrediënten apart gedistilleerd in een koperen distilleerketel. We willen een smaakvolle gin maken, één die op traditionele wijze in eigen land is gedistilleerd. Wij zijn een van de weinigen in Nederland die werken met een traditionele koperen ketel. En daar zijn we trots op!” aldus Ron van Tol. De producten zijn ondertussen verkrijgbaar op meerdere locaties in Nederland.

ProWein beurs

De ProWein is de grootste en belangrijkste internationale vakbeurs wereldwijd op het gebied van wijn en gedistilleerde dranken. De beurs vindt jaarlijks plaats in o.a. Düsseldorf en trekt duizenden exposanten en bezoekers uit de hele wereld. Tijdens de ProWein kunnen bezoekers diverse wijnen, sterke dranken en natuurlijk gins proeven. Het is een belangrijk moment voor professionals in de drankenindustrie om te netwerken, de laatste trends en producten te ontdekken en nieuwe zakelijke relaties aan te gaan.

Tolmanns Distillery is vertegenwoordigd in de “Same but different” Hall 7 / C 37. In deze hal zijn voornamelijk de ambachtelijke dranken vertegenwoordigd die trendsettend en innovatief zijn. “We willen een smaakvolle gin maken, één die op traditionele wijze in eigen land is geproduceerd, maar internationaal een goede reputatie heeft”, aldus van Tol.