logo WIJNJOURNAAL groen

Horecavakbeurs BBB Maastricht eerder van start voor fine dining liefhebbers

door | 18 jun 2024 | Nieuws

De MICHELIN Gids Ceremonie garandeert komst van topchefs uit heel Nederland

Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober. Op het beursgedeelte genaamd Folie Culinaire kan men kennis maken met diensten en producten uit het hogere culinaire segment. Uitzonderlijk is het feit dat ook non-professionals uit de horeca welkom zijn. De reden hiervoor is de terugkomst van de Nederlandse MICHELIN Gids Ceremonie. De organisatie wil regionale bezoekers ook de gelegenheid bieden om kennis te maken met de beurs. De 69e editie van BBB Maastricht vindt plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.

Folie Culinaire opent op zondag

Deze editie staat mede in het teken van de terugkomst van de MICHELIN Gids Ceremonie op 8 oktober, eveneens in MECC Maastricht. Om non-professionals kennis te laten maken met de diversiteit van BBB Maastricht opent de Maastrichtse horecabeurs haar deuren één dag eerder dan gewoonlijk. Geïnteresseerden uit de (Eu)regio zijn welkom om het beursconcept Folie Culinaire te ontdekken. Bezoekers worden hier ondergedompeld in de wereld van fine dining. Men krijgt een compleet overzicht van producten en diensten die horecaondernemingen naar een hoger niveau tillen. Meer dan 70 exposanten presenteren onder meer exclusieve wijnen, bijzondere ingrediënten en hoogstaand tafelgerei. Ook trappen twee – nog aan te kondigen – chefs af aan de Chef’s Table. Bezoekers genieten hier van een culinair driegangen arrangement tegen een aantrekkelijke prijs. Aansluitend vindt op zondagavond de Preview Party plaats: een en exclusieve avond waarop genodigden en stakeholders proosten op de opening van de 69ste editie van BBB Maastricht. Tijdens de beurs worden op Folie Culinaire doorlopend exclusieve kookdemonstraties en tastings georganiseerd.

Sinds 1955 bezoeken duizenden horecaprofessionals jaarlijks in oktober horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te netwerken en zich te laten inspireren. De horecavakbeurs realiseert ‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten door betekenisvolle ontmoetingen te stimuleren, vakkennis te delen en nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen. BBB Maastricht vindt plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht. Bezoekers kunnen zich vanaf 15 juli registreren via de website: www.bbbmaastricht.nl.

Meer nieuws

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

The global spirits industry stands at a turning point — and the inaugural ProSpirits Report – The Future of Spirits captures the opportunities and challenges shaping its next chapter. Based on insights from over 200 industry professionals across 45...

Lees meer
De populairste cocktails van Nederland in 2025

De populairste cocktails van Nederland in 2025

Als het aan onze zoekgeschiedenis ligt, schenken we deze zomer het liefst een Espresso Martini in. Of twee. Uit een analyse van zoekdata door Seeders blijkt dat deze cocktail aan een indrukwekkende opmars bezig is. In juli 2025 werd er bijna 24.500 keer op...

Lees meer
Austrian wines impress in Tokyo

Austrian wines impress in Tokyo

– Major success for Austrian wine exports to Asia: the Austrian Tasting in Tokyo 2025, hosted by the Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine) on 22 July, attracted more than 600 wine professionals from the Japanese retail sector, hospitality industry...

Lees meer
Verliefd op de Elzas (2)

Verliefd op de Elzas (2)

De Elzas kent een prachtig landschap, een eigen taal en een aantrekkelijke gastronomie. De eet- en drinkcultuur staat hier hoog in het vandaal. Kijk eens op de kaart van Michelin en ontdek hoeveel restaurants van niveau deze regio telt. Maar, het zijn niet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This