logo WIJNJOURNAAL groen

Horecava 2025: wat een jaar!

door | 17 jan 2025 | Nieuws

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 17 januari 2025

Wauw, wat een editie was Horecava 2025! Vier dagen lang – van 13 t/m 16 januari – stond RAI Amsterdam in het teken van de toekomst van de horeca. Het was een perfecte mix van inspiratie, nieuwe ideeën en ontmoetingen met mensen die net als jij vooruit willen. Van jonge talenten tot doorgewinterde professionals, iedereen droeg bij aan een editie die nog lang in onze gedachten blijft.

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Duurzaamheid stond dit jaar nóg steviger op de kaart. De nieuwe invulling van de Horecava Awards – met zowel een Horecava Innovation Award als een Horecava Sustainability Award – liet zien hoe belangrijk die toekomst voor ons allemaal is. En dat werkt: je zag op de beursvloer overal slimme en groene ideeën die lekker smaken.

We richten ons niet alleen op de beslisser van vandaag, maar ook op die morgen. Horecava draait om jou én om de volgende generatie horecaprofessionals. Dit jaar zagen we een flinke toestroom van jonge, ambitieuze mensen die niet kunnen wachten om de branche een frisse boost te geven. Precies wat de horeca nodig heeft!

Duurzame vis en inspirerende chefs

Wat ons betreft was het Symposium Duurzame Vis een van de hoogtepunten van deze editie. Chef Jef Schuur, de initiatiefnemer, organiseerde samen met Viki Geunes (Zilte) en Edwin Vinke (De Kromme Watergang) een inspirerend symposium over hoe je bewuster kunt omgaan met vis, schaal- en schelpdieren. Wat dit symposium echt bijzonder maakte, was de samenwerking met wetenschappers van het NIOZ. Zij deelden een sterk onderbouwd verhaal, dat door de chefs werd vertaald naar praktische, direct toepasbare inzichten in de keuken. Een unieke mix van wetenschap en culinaire expertise die nieuwe perspectieven biedt.

En dan was er nog Taste of Horecava by Gault&Millau, waar chefs zoals Sven Nijenhuis (Restaurant Ambrozijn), Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel) en Soenil Bahadoer (Restaurant De Lindehof) lieten zien waarom zij de ware sterren zijn. Met slechts 30 gasten per sessie kregen bezoekers een exclusieve blik in hun keukens. Een intieme en indrukwekkende ervaring die je niet snel vergeet!

Care & Cure breekt records

Hospitality in de zorg blijft groeien, en dat zag je op Horecava. Het Care & Cure symposium verdubbelde zelfs zijn bezoekersaantal. Meer aandacht voor gastvrijheid in de zorg is een ontwikkeling waar we allemaal blij van worden.

Een succesvol jaar en meer in het vooruitzicht

Dit jaar kwamen er meer dan 67.000 horeca professionals en zij hebben meer dan 70.000 bezoeken aan Horecava gebracht. 70% van hen is beslisser en 14% adviseert bij de beslissing. De beurs was dan ook een groot succes: veel nieuwe contacten, deals en vooral heel veel enthousiasme. Het laat zien dat de horeca leeft en dat we samen sterk staan.

Zet Horecava 2026 in je agenda

Na deze fantastische editie kijken we alweer uit naar volgend jaar. Van 12 tot en met 15 januari 2026 zijn we er weer. Zorg dat je erbij bent! Volg ons op InstagramFacebookLinkedIn en YouTube of schrijf je in voor de gratis Horecava nieuwsbrief, zodat je niks mist.

Tot volgend jaar!

Meer nieuws

De populairste cocktails van Nederland in 2025

De populairste cocktails van Nederland in 2025

Als het aan onze zoekgeschiedenis ligt, schenken we deze zomer het liefst een Espresso Martini in. Of twee. Uit een analyse van zoekdata door Seeders blijkt dat deze cocktail aan een indrukwekkende opmars bezig is. In juli 2025 werd er bijna 24.500 keer op...

Lees meer
Austrian wines impress in Tokyo

Austrian wines impress in Tokyo

– Major success for Austrian wine exports to Asia: the Austrian Tasting in Tokyo 2025, hosted by the Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine) on 22 July, attracted more than 600 wine professionals from the Japanese retail sector, hospitality industry...

Lees meer
Verliefd op de Elzas (2)

Verliefd op de Elzas (2)

De Elzas kent een prachtig landschap, een eigen taal en een aantrekkelijke gastronomie. De eet- en drinkcultuur staat hier hoog in het vandaal. Kijk eens op de kaart van Michelin en ontdek hoeveel restaurants van niveau deze regio telt. Maar, het zijn niet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This