Persian Caviar lanceert premium dried aged caviar
Met de lancering van een innovatieve kaviaar cilinder maakt Persian Caviar het gebruik van kaviaar breder inzetbaar in de gastronomie. Deze gedroogde en geperste premium kaviaar, inmiddels door topchefs liefkozend de ‘kaviaar sigaar’ genoemd, wordt geleverd met een stijlvol goudkleurig schaafje – geïnspireerd op het klassieke truffelschaafje. De gebruikskosten van de kaviaar sigaar liggen beduidend lager dan reguliere kaviaar, waardoor het voor een breder scala aan restaurants economisch haalbaar wordt om kaviaar op te nemen in hun aanbod. Met de kaviaar sigaar kunnen chefs tot wel 100 gerechten afmaken met een ‘touch of caviar’, tegen een inkoopprijs van slechts ongeveer 50 cent per gerecht.
Smaak, geur en beleving in één
“Kaviaar leeft als nooit tevoren,” zegt Hossein Akef, oprichter van Persian Caviar. “Ondanks stijgende inkoopprijzen blijft de vraag naar premium producten groeien. Gasten maken bewust keuzes en ontdekken steeds meer de veelzijdige kwaliteit van mijn kaviaar. Uiteraard speelt ook altijd de kosten kwestie een rol. Geïnspireerd door het eeuwenoude truffelschaafje zijn we twee jaar geleden begonnen aan de ontwikkeling van mijn nieuwe ‘kaviaar sigaar’. Met deze nieuwe vorm kunnen chefs op een efficiënte én belevingsvolle manier kaviaar verwerken – direct aan tafel, als smaakvolle finishing touch. Smaak, geur en emotie komen samen in één beweging,” vervolgd Akef.
De ‘kaviaar sigaar’ benadrukt de romig-ziltige smaak van hoogwaardige kaviaar en versterkt de beleving op het bord. Het product past binnen een groeiende behoefte aan luxe, maar beheersbare ingrediënten die bijdragen aan beleving en marge in de keuken.
Over Persian Caviar
Persian Caviar werd in 2004 opgericht door Hossein Akef, die er altijd van droomde om met kaviaar te werken en kaviaar toegankelijk en herkenbaar te maken op topniveau. Gedreven door ambitie, wilde hij een van de weinige echte kaviaarkenners ter wereld worden. Het familiebedrijf levert inmiddels wereldwijd, onder meer aan restaurants met Michelinsterren, hotels, cateringbedrijven en exclusieve retailers. De kaviaar van Persian Caviar staat bekend om zijn unieke textuur, geur, smaak en structuur. Tegenwoordig verzend Persian Caviar kaviaar wereldwijd, met als belangrijkste markten Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Japan. Kaviaar van Persian Caviar staat bekend om zijn uitzonderlijke textuur, aroma, smaak en structuur. Deze onderscheidende kwaliteiten vormen zorgen ervoor dat de producten van Persian Caviar zowel nationaal als internationaal gewild zijn. Persian Caviar is te vinden in restaurants met Michelinsterren, cateringbedrijven, hotels en via hoogwaardige retailers en groothandels.
Voor meer informatie: www.persiancaviar.nl of volg op @Persian Caviar op Instagram voor updates over onder andere de kaviaar sigaar.