logo WIJNJOURNAAL groen

GRAHAM’S LANCEERT ZIJN 2018 LATE OTTLED VINTAGE PORT IN EEN NIEUWE EN LICHTERE FLES MET EEN OPGEFRIST ETIKET

door | 21 sep 2023 | Nieuws

De nieuwe presentatie volgt op een volumestijging van 25% van 2019 tot 2023 van Graham’s LBV, dat nu wordt gedistribueerd in 49 markten over de hele wereld.

2018 LATE BOTTLED VINTAGE PORT
Graham’s Port brengt zijn 2018 Late Bottled Vintage Port (LBV) uit in een nieuwe fles met een elegante, conische vorm. De nieuwe uitvoering stemt overeen met het design van Graham’s andere premium ruby ports en stelt zo de kwaliteit van de wijn centraal. In lijn met de missie van het merk om haar CO2-uitstoot te verminderen is de nieuwe fles 450 gram, ofwel 18%, lichter dan de vorige Graham’s LBV-fles. Recent werden ook de Graham’s Reserve Ruby Port, Six Grapes, in dezelfde lichtere fles gelanceerd.

EEN NIEUW JASJE
Het merk heeft ook zijn klassieke LBV-etiket vernieuwd, geïnspireerd op de levendige LBV-kokers. De drie felgekleurde LBV-kokers zijn verkrijgbaar in Graham’s groen, verbrand oranje en aubergine paars. Ze zijn handgemaakt van gemarmerd papier dat is ondergedompeld in verf om prachtige patronen en texturen te verkrijgen. Een soortgelijk gemarmerd design-effect is nu geïntroduceerd op zowel het 2018 LBV-label als de gouden capsule. Ook de kokers zijn een kleine duurzame transformatie ondergaan: de metalen basis is vervangen door karton, waardoor elke tube aanzienlijk makkelijker te recycleren is.  

HET BEGIN
Graham’s 2018 LBV werd geboren na een uitdagend jaar in de Dourovallei. Het groeiseizoen was net als een achtbaan, bestaande uit droogte in de winter, een stortvloed aan regen in de lente en hittegolven tijdens de laatste rijpingsperiode in augustus. Gelukkig zorgde het koelere weer tijdens de oogst voor evenwichtige wijnen met een goed zuurgehalte. Daarnaast waren de opbrengsten erg laag, wat zorgde voor wijnen van hoge kwaliteit met een goede concentratie.
Na vijf jaar rijping in grote eiken vaten in Graham’s kelders, is de 2018 LBV gebotteld en vrijgegeven voor verkoop. Het aromatische profiel van de wijn is typisch Grahams: zwarte bessen en bramen met secundaire tonen van gedroogd muntblad, eucalyptus en een vleugje zoethout. De rijke, sappige smaken van zwart fruit zijn helder en fris, aangevuld met lagen cacao, zwarte pruim en hints van witte peper.

Vicky Symington, familielid van de 5e generatie en Graham’s Port Brand Manager: “In de afgelopen paar jaar sinds de introductie van de kleurrijke, handgemaakte LBV-kokers hebben we een toename gezien in zichtbaarheid, aantrekkelijkheid en verkoop van onze Graham’s LBV. Via de introductie van onze nieuwe fles, willen we nog verder gaan. Met zijn afgeronde schouders en elegante, conische vorm, samen met het verbeterde etiket en capsule, viert deze nieuwe presentatie de schoonheid van de wijn en verbindt het met de rest van het Graham’s portfolio.”

Meer nieuws

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

The global spirits industry stands at a turning point — and the inaugural ProSpirits Report – The Future of Spirits captures the opportunities and challenges shaping its next chapter. Based on insights from over 200 industry professionals across 45...

Lees meer
De populairste cocktails van Nederland in 2025

De populairste cocktails van Nederland in 2025

Als het aan onze zoekgeschiedenis ligt, schenken we deze zomer het liefst een Espresso Martini in. Of twee. Uit een analyse van zoekdata door Seeders blijkt dat deze cocktail aan een indrukwekkende opmars bezig is. In juli 2025 werd er bijna 24.500 keer op...

Lees meer
Austrian wines impress in Tokyo

Austrian wines impress in Tokyo

– Major success for Austrian wine exports to Asia: the Austrian Tasting in Tokyo 2025, hosted by the Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine) on 22 July, attracted more than 600 wine professionals from the Japanese retail sector, hospitality industry...

Lees meer
Verliefd op de Elzas (2)

Verliefd op de Elzas (2)

De Elzas kent een prachtig landschap, een eigen taal en een aantrekkelijke gastronomie. De eet- en drinkcultuur staat hier hoog in het vandaal. Kijk eens op de kaart van Michelin en ontdek hoeveel restaurants van niveau deze regio telt. Maar, het zijn niet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This