logo WIJNJOURNAAL groen

Digitale restaurants in opmars: Food Tech-startup Clone breidt uit naar vijf Nederlandse steden

door | 20 jan 2025 | gastronomie

Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen sluiten aan bij het groeiende netwerk van virtuele restaurantmerken

Amsterdam, 20 januari 2025 – Clone, de foodtech-startup uit Parijs, zet haar snelle expansie in Nederland voort. Na de succesvolle lancering in Amsterdam, is Clone nu actief in vijf extra steden: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen. Deze strategische uitbreiding biedt restaurateurs de kans om hun keukencapaciteit optimaal te benutten door middel van virtuele restaurantmerken gericht op bezorging, zonder extra investeringen.

Strategische groei in Nederland

Sinds haar oprichting in 2020 heeft Clone meer dan 2.500 restaurants geholpen om extra omzet te genereren. Door traditionele keukens om te vormen tot digitale franchises, kunnen lokale restaurants hun bereik vergroten via platforms als Uber Eats en Thuisbezorgd.nl, zonder dat extra faciliteiten nodig zijn.

“We zien al restaurants die dankzij Clone tussen de €500.000 en €1 miljoen aan extra omzet behalen,” zegt Sam Klopper, algemeen directeur van Clone Nederland. “Dit onderstreept hoe krachtig ons model is: restaurateurs kunnen hun capaciteit optimaal benutten en profiteren van de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden, zonder extra investeringen.”

Erkenning en investeringen

Clone’s impact en groei blijven niet onopgemerkt. Het bedrijf behaalde een 28e plek op de prestigieuze Sifted 250-lijst, samengesteld door het gerenommeerde techplatform Sifted. Deze lijst erkent de meest veelbelovende startups van Europa.

Bovendien heeft Clone recent €105 miljoen opgehaald in een investeringsronde, waaronder een Series B-financiering van €80 miljoen geleid door Kharis Capital, Verlinvest en Conviviality Ventures. Deze middelen zullen worden ingezet om Clone’s technologie te verbeteren en verder uit te breiden naar nieuwe markten, wat de koppositie van het bedrijf in de foodtech-sector versterkt.

 Foto: Clone

 

 

Meer nieuws

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

The global spirits industry stands at a turning point — and the inaugural ProSpirits Report – The Future of Spirits captures the opportunities and challenges shaping its next chapter. Based on insights from over 200 industry professionals across 45...

Lees meer
De populairste cocktails van Nederland in 2025

De populairste cocktails van Nederland in 2025

Als het aan onze zoekgeschiedenis ligt, schenken we deze zomer het liefst een Espresso Martini in. Of twee. Uit een analyse van zoekdata door Seeders blijkt dat deze cocktail aan een indrukwekkende opmars bezig is. In juli 2025 werd er bijna 24.500 keer op...

Lees meer
Austrian wines impress in Tokyo

Austrian wines impress in Tokyo

– Major success for Austrian wine exports to Asia: the Austrian Tasting in Tokyo 2025, hosted by the Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine) on 22 July, attracted more than 600 wine professionals from the Japanese retail sector, hospitality industry...

Lees meer
Verliefd op de Elzas (2)

Verliefd op de Elzas (2)

De Elzas kent een prachtig landschap, een eigen taal en een aantrekkelijke gastronomie. De eet- en drinkcultuur staat hier hoog in het vandaal. Kijk eens op de kaart van Michelin en ontdek hoeveel restaurants van niveau deze regio telt. Maar, het zijn niet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This