Gouden onderscheiding voor Chris Alblas

door | 13 mei 2013 | Nieuws

ChrisAlblasGOUD

Wijnproever Chris Alblas heeft het afgelopen weekend van het Concours Mondial de Bruxelles in de Slowaakse hoofdstad Bratislava een gouden onderscheiding gekregen. Hij is met deze gouden onderscheiding, voorzover bekend, de eerste Nederlandse wijnproever die deze in de wacht heeft gesleept. Het Concours Mondial de Bruxelles, opgericht door Louis Havaux in 1994, is een prestigieus wijnconcours. In 2000 werd Chris benaderd door Louis Havaux om deel te nemen aan dit concours. Elk jaar vindt er een selectie van proevers plaats op basis van hun expertise en betrouwbaarheid als proever. Proevers die minimaal tien keer aan de selectie criteria van het Concours Mondial de Bruxelles hebben voldaan krijgen een gouden onderscheiding en van die selecte groep maakt nu ook de Nederlandse wijnproever Chris Alblas deel uit.

Chris Alblas is registervinoloog en aanbevolen docent van de Wijnacademie. Hij is importeur van biologische en biodynamische wijnen (www.biowijn.info) en actief met het geven van wijnproeverijen en wijncursussen (www.svbe.nl). Daarnaast is hij gastdocent van de Wijnacademie en de Cas Spijkers Academie.