De 5e Amsterdamse Wijnmarkt

door | 19 sep 2013 | importeurs, Nieuws, Redactie

adamwijnmarktlogo_13

De 5e Amsterdamse Wijnmarkt: proeven op zondag 13 oktober in het Lloyd Hotel, Amsterdam!

Voor de 5e keer op rij organiseren zeven gespecialiseerde wijnimporteurs weer de inmiddels bekende Amsterdamse Wijnmarkt. Dit keer in het historische Rijks- en gemeentemonument het Lloyd Hotel in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam.

Een geweldige gelegenheid om in deze prachtige ambiance unieke wijnen te proeven. Wij brengen een keur van wijnen en ciders uit de klassieke wijnlanden Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Italië. Er is voor ieder wat wils: van soepel en toegankelijk tot diepgaand en complex.

Ook voor horeca is de Amsterdamse Wijnmarkt een uitgelezen kans om nieuwe ideeën op te doen voor de wijnkaart. Tijdens de Wijnmarkt vertellen de importeurs u alles over de herkomst en productie van hun wijnen, ciders en chocolade. Ook geven ze advies over het eten waarbij u de wijnen kunt drinken. De wijnen worden deze dag tegen extra scherpe prijzen aangeboden en naderhand gratis bezorgd.

Aansluitend op de wijnmarkt en proeverij kunt u tegen betaling van €10 kurkgeld een van onze flessen meenemen naar het terras/café-restaurant van het Lloyd Hotel om zo nog even na te genieten met wat pinxtos of een menu gebaseerd op de Franse keuken, met inheemse en Zuideuropese gerechten, snacks en delicatessen.

Alle reden dus om op zondagmiddag 13 oktober naar het Lloyd Hotel in Amsterdam te komen: om te proeven, te genieten en de wijnvoorraad aan te vullen!

De zeven importeurs die tijdens de 5e Amsterdamse Wijnmarkt de krachten bundelen zijn: Monega Wine Food & MoodPomme d’OrQuintoQuartoBolomey WijnimportlaVieleVinMarkvandewijn en Miranda Beems Wine Import. Naast wijn en cider is er ook heerlijke chocolade van Chocolaterie Alexandre.

Aanvang: Bezoekers zijn welkom op van 14:00 tot 17:30, pers is welkom vanaf 13:00.

Entree: € 10,- per persoon.

Adres: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam

Parkeren: De garages Rietlandpark en winkelcentrum Brazilië zijn op loopafstand.

Openbaar vervoer: Het hotel is goed gesitueerd aan de oostkant van het centraal station; met twee directe tramverbindingen met het station (lijn 26) en het centrum (lijn 10) vlakbij.

Kijk voor meer informatie op onze website www.amsterdamsewijnmarkt.nlFacebook pagina of neem contact op via info@amsterdamsewijnmarkt.nl

Lloyd Hotel & Culturele Ambassade: het gebouw zit boordevol geschiedenis. Terwijl je de trap oploopt in een van de originele trappenhuizen, ontvouwt zich deze geschiedenis in filmbeelden, foto’s en brieven. Het was ooit het meest luxueuze landverhuizershotel van Europa, een Huis van Bewaring en bood kunstenaars een ruimte voor ateliers. Van 1989 tot 1999 was het Lloyd Hotel dan ook voornamelijk in gebruik door kunstenaars, die er atelierruimte huurde. In 1996 schreef de gemeente Amsterdam een competitie uit voor plannen met het gebouw. Het Oostelijk Havengebied zou een ingrijpende transformatie ondergaan om een prestigieus woon- en werkgebied te worden, met gebouwen van vooraanstaande Nederlandse architecten. Lloyd Hotel – dat inmiddels een Rijks- en gemeentemonument was – heropende op 11 november 2004 als een 1 tot 5-sterrenhotel met een Culturele Ambassade.

Websitewww.lloydhotel.com