Wijnjournaal.nl

Frankrijk voor de eerste keer aanwezig op Gastronomie

door | 21 okt 2013 | importeurs, Nieuws

gastronomie

Voor het vierde achtereenvolgende jaar, vindt op maandag 11 en dinsdag 12 november 2013 de vakbeurs Gastronomie plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Voor het eerst zullen dit jaar 11 Franse producenten hun producten presenteren aan de bezoekers.

Een divers aanbod van Franse producten.

De firma Delpeyrat zal diverse vleeswaren, foie gras, zalm en kaviaar presenteren. Les Fermiers Landais komt naar Gastronomie met een breed aanbod van gevogelte (kip, kalkoen, kapoen en parelhoen). Voor kwaliteits-vanille en andere patisserie producten kunnen de beursbezoekers terecht bij EurovanilleCaillor zal  zijn kwartels en kwarteleieren presenteren. Kwaliteitszout en Fleur de Sel uit Guérande zal door Trad y Sel aangeboden worden. Het Nederlandse bedrijf Polaris zal een aantal van zijn leveranciers van Franse visproducten vertegenwoordigen. L’Huilerie Vernoilaise komt naar Gastronomie met olie, azijn en mosterd. Bent u liefhebber van appelsap, cider en Calvados, dan bent u bij Cidrerie Traditionnelle du Perche aan het goede adres. Wijnliefhebbers kunnen Franse wijnen uit verschillende Franse regio’s proeven en bestellen bij Viticlub.  Bij Albert Bichot vindt u een mooie selectie wijnen uit de Bourgogne.

Tot slot zal Souvenirs de France een mooi assortiment aan Franse worsten en kazen presenteren.

Locatie:          Jaarbeurs Utrecht / Hall 5,  F005 t/m F016

Datum :          maandag 11 & dinsdag 12 november 2013

Tijd :               maandag 11.00 – 19.00 uur en dinsdag van 11.00 – 18.00 uur

Rep Franbon appetit

De vraag naar kwaliteitsproducten in Nederland neemt toe.

In Nederland groeit het biologische segment en stijgt de vraag naar duurzame producten en producten waarin dierenwelzijn hoog staat aangeschreven. Authentieke producten, niche producten en delicatessen worden steeds belangrijker voor de consument.  Het Franse aanbod sluit hierbij goed aan met kwalitatieve, duurzame producten van kleinschalige landbouw en veeteelt met een onderscheidende smaak, waarin vakmanschap de boventoon voert.

Meer nieuws

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

De geheimen van Sherry Wijnen in 45 minuten

In 2025 gaat een nieuw jaar van de Europese campagne voor Sherry Wijnen van start. Deze campagne informeert zowel consumenten als professionals over de kwaliteitswijnen uit de Sherry-regio. Onderdeel van deze campagne is de Sherry Academy, een online en...

Lees meer
Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Wines of South Africa kondigt CapeWine 2025 aan

Van L naar R: Maryna Calow (WoSA), Michiel du Toit (Hillebrand Gori), Charmaine Swanepoel (DHL), Siobhan Thompson (WoSA), (Hillebrand Gori) and Francois Malherbe (DHL) De grootste wijnbeurs van het zuidelijk halfrond Wines of South Africa (WoSA) kondigt met trots de...

Lees meer
BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

BASEL: PROSECCO BAR AT THE INTERNATIONAL AIRPORT

Bottega Prosecco Bar expands its presence to Switzerland with a new venue in partnership with the Lagardere group at Basel International Airport. The facility was opened on 29 November, a date close to the Christmas holidays and the peak of transits at the Swiss...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix