Verras je klant / gast…

door | 23 okt 2013 | importeurs, Nieuws

Leuke TIP van KELDERS wijnimport

Kelder

Het is weer zover. Het jaargetijde van de proeverijen, wijncursussen en masterclasses is weer van start gegaan. De uitnodigingen vallen op de deurmat en in de digitale brievenbus.

Leuk! Goed ook dat je als wijnbedrijf actief bezig bent met het verkopen van je wijnen. Wanneer je je klanten de gelegenheid biedt te proeven dan is dat meestal een welkome, en vaak hele gezellige, aanvulling op je dienstverlening. Soms wordt er een spreker uitgenodigd die zijn verhaal al dan niet aanvult met een presentatie op een beamer. De wijnen worden geproefd, er worden aantekeningen gemaakt en bevindingen uitgewisseld. De flessen die het beste in de smaak vallen zijn als eerste leeg en iedereen snakt op het einde van de avond naar een heerlijk koel tapbiertje. Prima avond, wat bestellingen genoteerd en iedereen tevreden naar huis.

Nu is het zo dat het proeven van wijn, ook voor de goed getraindevakmensen, best een moeilijke bezigheid is. Het wordt misschien niet altijd zo gezegd maar het is lastig onder woorden te brengen wát er wordt geroken of geproefd. Het labelen van alle geuren en smaken in de wijnen, dus het opbouwen van een referentiekader voor jezelf, blijkt veel moeilijker dan verwacht. Natuurlijk kan je hierbij gebruik maken van een geuren set. Dit is een handig maar vaak ( te) duur, hulpmiddel.

proeverij_nieuwe_stijl

Dus ‘Verras je Gast’.  Wanneer je met een kleine groep bent, pak een tiental wijnglazen en vul deze respectievelijk met koffiebonen, stukjes meloen, opengesneden rode peper, blokjes pure chocolade, wat partjes citrusfruit en ga zo maar verder. Zet maar neer, op de proeftafel. Je zult zien dat hiervan gretig gebruik wordt gemaakt. Er wordt geroken, vergeleken en geproefd. Je gasten gaan naar huis met een nieuwe en waardevolle ervaring, het is een stuk goedkoper dan een geuren set, past helemaal in de biologische trend en het staat nog decoratief ook!
Succes met de proeverijen dit najaar!