logo WIJNJOURNAAL groen

Verras je klant / gast…

door | 23 okt 2013 | importeurs, Nieuws

Leuke TIP van KELDERS wijnimport

Kelder

Het is weer zover. Het jaargetijde van de proeverijen, wijncursussen en masterclasses is weer van start gegaan. De uitnodigingen vallen op de deurmat en in de digitale brievenbus.

Leuk! Goed ook dat je als wijnbedrijf actief bezig bent met het verkopen van je wijnen. Wanneer je je klanten de gelegenheid biedt te proeven dan is dat meestal een welkome, en vaak hele gezellige, aanvulling op je dienstverlening. Soms wordt er een spreker uitgenodigd die zijn verhaal al dan niet aanvult met een presentatie op een beamer. De wijnen worden geproefd, er worden aantekeningen gemaakt en bevindingen uitgewisseld. De flessen die het beste in de smaak vallen zijn als eerste leeg en iedereen snakt op het einde van de avond naar een heerlijk koel tapbiertje. Prima avond, wat bestellingen genoteerd en iedereen tevreden naar huis.

Nu is het zo dat het proeven van wijn, ook voor de goed getraindevakmensen, best een moeilijke bezigheid is. Het wordt misschien niet altijd zo gezegd maar het is lastig onder woorden te brengen wát er wordt geroken of geproefd. Het labelen van alle geuren en smaken in de wijnen, dus het opbouwen van een referentiekader voor jezelf, blijkt veel moeilijker dan verwacht. Natuurlijk kan je hierbij gebruik maken van een geuren set. Dit is een handig maar vaak ( te) duur, hulpmiddel.

proeverij_nieuwe_stijl

Dus ‘Verras je Gast’.  Wanneer je met een kleine groep bent, pak een tiental wijnglazen en vul deze respectievelijk met koffiebonen, stukjes meloen, opengesneden rode peper, blokjes pure chocolade, wat partjes citrusfruit en ga zo maar verder. Zet maar neer, op de proeftafel. Je zult zien dat hiervan gretig gebruik wordt gemaakt. Er wordt geroken, vergeleken en geproefd. Je gasten gaan naar huis met een nieuwe en waardevolle ervaring, het is een stuk goedkoper dan een geuren set, past helemaal in de biologische trend en het staat nog decoratief ook!
Succes met de proeverijen dit najaar!

Meer nieuws

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

ProSpirits Report 2025: The Future of Spirits

The global spirits industry stands at a turning point — and the inaugural ProSpirits Report – The Future of Spirits captures the opportunities and challenges shaping its next chapter. Based on insights from over 200 industry professionals across 45...

Lees meer
De populairste cocktails van Nederland in 2025

De populairste cocktails van Nederland in 2025

Als het aan onze zoekgeschiedenis ligt, schenken we deze zomer het liefst een Espresso Martini in. Of twee. Uit een analyse van zoekdata door Seeders blijkt dat deze cocktail aan een indrukwekkende opmars bezig is. In juli 2025 werd er bijna 24.500 keer op...

Lees meer
Austrian wines impress in Tokyo

Austrian wines impress in Tokyo

– Major success for Austrian wine exports to Asia: the Austrian Tasting in Tokyo 2025, hosted by the Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine) on 22 July, attracted more than 600 wine professionals from the Japanese retail sector, hospitality industry...

Lees meer
Verliefd op de Elzas (2)

Verliefd op de Elzas (2)

De Elzas kent een prachtig landschap, een eigen taal en een aantrekkelijke gastronomie. De eet- en drinkcultuur staat hier hoog in het vandaal. Kijk eens op de kaart van Michelin en ontdek hoeveel restaurants van niveau deze regio telt. Maar, het zijn niet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This