Graham’s Six Grapes Reserve Port ondergaat een facelift

door | 28 okt 2013 | Nieuws

jrxg_GrahamPortlogolr_3

Recent heeft Graham’s Port één van haar oudste portwijnen gerestyled: Graham’s Six Grapes Reserve Ruby. Een moderne port van bijzondere kwaliteit die de traditie en het cultuurgoed van het wereldberoemde porthuis reflecteert. Ultiem om zo van te genieten, verrassend lekker bij pure chocolade en vertrouwd goed bij stevige kazen, zoals Stilton.

jrxg_GrahamsSixGrapescapsulezr_1

Dezelfde kwaliteit in een nieuw jasje
Onlangs is de Graham’s Six Grapes subtiel gerestyled. Bovenop de capsule is nu het kenmerkende Six Grapes symbool gegraveerd. Ook is er gekozen voor een duidelijkere presentatie, een eleganter lettertype, een andere zeefdruk en mooier papier. Op het achter-etiket staat nu specifieke informatie over de Six Grapes en er is een QR code aan toegevoegd. De fles zelf is niet veranderd en de kwaliteit van de port is nog altijd even goed.

jrxg_Gs

Een tijdloos symbool van excellentie
Six Grapes is een unieke port die alleen door Graham’s wordt gemaakt. Hij is toegankelijk, heeft veel fruit en is iets minder zoet dan de meeste reserve ruby port. Het merk Six Grapes bestaat in feite al heel lang. Het beeldmerk met de zes druiventrosjes werd door Graham’s in de 19e eeuw gebruikt als een keurmerk voor de betere blend die de Graham’s familie voor eigen consumptie maakte, de zogenaamde ‘Family Reserve’. Het beeldmerk werd op de houten vaten gebrand en is terug te vinden in de oude, handgeschreven handelsregisters. Tijdens de eerste legendarische van het luxe passagiersschip ‘Queen Mary’ over de Atlantische Oceaan in 1936, prijkte de Six Grapes op het First Class menu. De huidige Six Grapes kan gezien worden als een tijdloos symbool van excellentie.

Quinta’s in de hoofdrol
Graham’s Port heeft het geluk over de beste quinta’s in de Dourovallei te beschikken. En die spelen een belangrijke rol in de Six Grapes. Deze port wordt namelijk gemaakt van de beste druiven van de beste wijngaarden van vijf verschillende quinta’s. Quinta dos Malvedos, Quinta da Vila Velha en Quinta das Lages zorgen voor het rijke parfum van rijpe pruimen en zwarte kersen en voor de volle smaak. De stevige structuur van de Six Grapes komt van de druiven van Quinta do Tua en Quinta do Vale de Malhadas.

Grahams Six Grapes fles

Dagelijkse port voor de vintage liefhebber
Graham’s Six Grapes wordt ook wel de ‘dagelijkse port voor de vintage port drinker’ genoemd. Want je drinkt nu eenmaal niet iedere dag een vintage port… Maar na een lange werkdag op de bank met een heerlijk glas Six Grapes en wat pure chocolade van goede kwaliteit of een stevig, uitgesproken kaasje kan wel hetzelfde ultieme gevoel van genieten geven. In tegenstelling tot vintage port kan Six Grapes direct na aankoop gedronken worden. En een fles Six Grapes blijft makkelijk 4 tot 6 weken na opening goed…maar de kans is klein dat hij dat redt!

Consumentenadviesprijs Graham’s Six Grapes Reserve Port:
ongeveer € 16,95.