Chris Alblas haalt titel “SWEN Register Wijndocent”

door | 31 okt 2013 | Nieuws, Redactie

Chris Alblas haalt titel SWEN Register Wijndocent

Arnhem/Zoetermeer- De Arnhemse wijnexpert Chris Alblas heeft vandaag in Zoetermeer, alwaar het Productschap Wijn is gevestigd, de titel “SWEN Register Wijndocent” gehaald op basis van zijn presentatie: “Waar komt de zoete smaak van een Sauternes vandaan?” De vijfkoppige examencommissie, onder leiding van voorzitter Frank Jacobs, kwam tot deze positieve uitslag.  Chris Alblas is als wijndocent al verbonden aan de Wijnacademie en de Cas Spijkers Academie. Voor de kwaliteit van zijn opleidingen werd hij al eerder “aanbevolen docent van de Wijnacademie”.

De belangstelling voor wijncursussen neemt onder consumenten steeds meer toe. Hierdoor stijgt ook het aanbod van wijncursussen en opleidingen in Nederland. Op dit moment is het voor iedereen mogelijk om een wijncursus te geven aangezien het beroep ‘wijndocent’ niet beschermd is.  Om het wijnonderwijs in Nederland op een hoger niveau te tillen is het noodzakelijk eisen te stellen aan het beroep wijndocent. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en het Productschap Wijn hebben daarom gezamenlijk het initiatief genomen om een kwalificatie ‘SWEN Register Wijndocent’ te ontwikkelen. Wijndocenten die aan de gestelde eisen voldoen komen in aanmerking om de titel ‘SWEN Register Wijndocent’ te voeren.

Meer info: Chris Alblas 06 – 28 24 28 13

Of per e-mail: alblas@svbe.nl