PROEF DE HERFST!

door | 5 nov 2013 | importeurs

Popular Premium Cabernet Sauvignon & Merlot 2011

Herfst

Na een heerlijk lange zomer is het nu weer herfst.

Paddenstoelen schieten uit de grond en de blaadjes aan de bomen kleuren rood en oranje. Het wordt weer vroeger donker en op het menu staat ineens weer andere kost. In plaats van salade en witte wijn, kiezen we weer voor een stoofpotje of ovenschotel. Fris wit maakt plaats voor zwoel rood. Wat is er fijner dan na een lange boswandeling lekker op de bank te ploffen met een lekker glas rode wijn?

Macedonische verleiding

Een nieuwkomer in het wijnschap is de rode wijn van puklavec & friends. Hij is afkomstig van de familie Puklavec en gemaakt van handgeplukte druiven. De wijn is een heerlijke blend van de bekende druivenrassen cabernet sauvignon en merlot.

Je proeft rijp donker fruit, tonen van vanille, chocolade en een lichte kruidigheid. Maar niet alleen de smaak is bijzonder; de wijn komt namelijk uit het zonnige Macedonië in Zuid-Oost Europa. Een prachtig, nog onontdekt wijnland met een perfect klimaat voor rode wijnen. En dat proef je!

Spannende combinatie

Een andere smaak waar we in de herfst weer extra veel zin in krijgen, is chocolade. En laat deze volle wijn hiermee nou prima samen gaan! Combineer de cabernet sauvignon & merlot met chocolade en ervaar hoe de zoete chocolade de wijn nog zachter maakt. Genoeg lekkers dus om gezellig binnen te genieten terwijl de regen langs de ramen spoelt.

De puklavec & friends Cabernet Sauvignon & Merlot is verkrijgbaar bij C1000 en Jumbo Supermarkten (€5,39).

www.puklavecandfriends.com