De wijnschatten van Le Vin en direct

door | 16 dec 2013 | importeurs, Nieuws

Le Vin en direct

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat wijnimport Le Vin en direct werd opgericht. Aanleiding voor wijnimporteur Henk Maas om een eigen magazine uit te geven dat hij aan liefhebbers uitdeelt. In zijn magazine ‘proef op te som’ worden de boeiende verhalen achter de producten beschreven. Daarnaast is er aandacht voor de cultuur waar Le Vin en direct zich voor inzet. Het doel om Nederland betere wijnen te laten drinken is al deels bereikt. Maas heeft niet alleen de mooiste wijnhuizen der aarde aan zich weten te binden maar ook minder bekende huizen met internationale allure in Nederland op de kaart gezet.

In het fraai verbouwde pand ‘Den Engel’ in Delden huist het kantoor van het team van Le Vin en direct. In de kelders van Le Vin en direct vindt men een breed assortiment van onder andere Franse wijnen uit de Bourgogne, Bordeaux, Champagne en Gascogne, Spaanse wijnen uit Ribera del Duero en Rias Baixas, Portugese wijnen uit de Douro, Oostenrijkse uit de Wachau, Hongaarse Tokaji, Australische uit de Hunter Valley en Barossa Valley en Italiaanse wijnen uit Toscane en Veneto. “Bij de naam Le Vin en direct wordt er al snel gedacht aan onze top importeursschappen als Domaine de la Romanée-Conti en Vega Sicilia, maar deze wijnen spreken voor velen voor zich en behoeven geen verdere uitleg. Daarnaast maken wij ons juist hard voor die producenten die nog niet de erkenning genieten, maar wel met dezelfde passie werken en kwaliteit leveren” aldus Maas.

Het streven om de hoogste kwaliteit bij een groter publiek te brengen geldt niet alleen voor wijn. Voor Maas zijn wijn en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom investeert hij met liefde in hoogstaande culturele evenementen in ‘zijn Twente’. Bovendien zet hij zich actief in voor de erkenning van de Bourgogne wijngaarden door de UNESCO op de werelderfgoed lijst.

Le Vin en direct werd opgericht in 1993 door Henk Maas. Met de importeurschappen van de groten der aarde zoals Domaine de la Romanée-Conti en Vega Sicilia verwierf hij in 2003 de titel ‘Wijnkoper van het jaar’. Het boek over Romanée-Conti, dat hij initieerde, werd in 2013 uitgeroepen tot het beste wijnboek ter wereld. Recentelijk verworven importeurschappen als Poggio di Sotto (winery of the year 2014), Champagne Gonet en Weingut Franz Hirtzberger vormen het bewijs van de nog immer actieve zoektocht naar het allerbeste wat de aarde ons schenkt op wijngebied.

Informatie:

Le Vin en direct,

Langestraat 56

7491 AH Delden.
www.vin-direct.nl (download proef op de som)
facebook: 
https://www.facebook.com/levinendirect