Looking for a glass of wine?

door | 23 jan 2014 | Nieuws

Looking for a glass of wine? de leukste en beste wine bars van Nederland
Wine bars nu gemakkelijk te vinden dankzij nieuwe vriendelijke website wine-bars.nl 

Aansluitend aan de eerste Gastronomie beursdag in de Jaarbeurs Utrecht is de website www.wine-bars.nl gelanceerd. Journalisten en wijnbarondernemers kwamen bij wijncafé Levebvre samen om de introductie van dit nieuwe platform bij te wonen. Deze gloednieuwe website is even simpel als doeltreffend; een overzichtelijke verzameling van wine bars in Nederland.

Wine bars zijn een populaire groeiende formule in de Nederlandse horeca. Waar een goede wine bar aan moet voldoen is echter nergens exact geformuleerd. Je zou kunnen zeggen: “een horeca bedrijf met veel aandacht voor wijnen per glas die de mogelijkheid maar niet de verplichting biedt om hier iets bij te eten”. Er zijn met deze omschrijving in Nederland ongeveer 40 tot 50 wine bars, hoewel niet iedere ondernemer zijn bedrijf zo profileert. Overigens stijgt dit aantal jaarlijks met ongeveer 5 nieuwe adressen door het hele land.

Wine bars worden in Nederland bezocht door een vaste doelgroep, mensen die op zoek zijn naar kwaliteit, gezelligheid en ervoor open staan om nieuwe wijnen te ontdekken. Vooralsnog werden wine bars niet als zodanig geprofileerd op internet en bestond er nog geen overkoepelend (vrijblijvend) samenwerkingsverband. Met behulp van de website www.wine-bars.nl kunnen bezoekers die ‘fan’ zijn van een dergelijk concept gemakkelijk een wine bar vinden wanneer ze bijvoorbeeld een avond of weekend in een andere stad zijn.

De website heeft voor zowel de zoekende wijnconsument als de exploitanten een vriendelijk karakter. Het is geen kortings- of reserveringsite, er zijn geen afnameverplichtingen en bezoekers komen gemakkelijk op de eigen websites terecht van de deelnemende wine bars.

De lancering vond plaats in bijzijn van Sabine Fehrmann en Karyn Murray van New Zealand Winegrowers, die dit initiatief van harte ondersteunen. Na een korte introductie en sneak preview van de website werden onder leiding van wijnschrijver Cuno van ’t Hoff diverse bijzondere wijnen uit New Zealand geproefd.

“Wine Bar of the Year”

In samenspraak met de deelnemende wine bars wordt begin 2014 de competitie Wine Bar of the Year opgezet. Hieruit zal blijken wie zich een jaar lang de beste wine bar van Nederland mag noemen. Meer informatie volgt binnenkort.