Beaujolaiswijnen in de hoofdrol bij Bistrot Beaujolais Le Garage op Taste of Amsterdam

door | 21 mrt 2014 | Nieuws

inter Beaujolais

Na het succes van 2013 presenteert Inter Beaujolais, het productschap voor de wijnen uit de Beaujolais, opnieuw een brede selectie wijnen op de consumentenbeurs Taste of Amsterdam van 15 t/m 18 mei in het Amstel Park te Amsterdam. Voor het eerst dit jaar werkt Inter Beaujolais samen met restaurant Le Garage. In het zogenaamd  Bistrot Beaujolais Le Garage kunnen de bezoekers van Taste of Amsterdam genieten van de twaalf Beaujolais appellations en streekspecialiteiten van chef-kok Ruben Dekker die tijdelijk zijn keuken in Le Garage zal inruilen voor een mobiele keuken in het Amstelpark.

Wijnliefhebbers die meer willen weten over de wijnen van de Beaujolais kunnen hun kennis verbreden tijdens vijf workshops onder leiding van sommelierEdwin Raben (www.edwines.com), voorzitter van de het Gilde van Sommeliers in Nederland, in het Taste Wines & Spirits Theater.

De wijnen die gepresenteerd worden op Taste of Amsterdam zijn blind geselecteerd door zeven talentvolle Nederlandse sommeliers. Deze selectie is online op www.beaujolais-wijnen.nl. Met deze selectie wil Inter Beaujolais laten weten dat de regio niet alleen Beaujolais Primeur produceert, maar ook Beaujolais Villages en tien mooie crus met bewaarpotentieel.

Een aantal van deze wijnen is te vinden op de wijnkaart van restaurant Le Garage of op de kaart van één van de andere elf gelabelde Bistrots Beaujolais die Nederland kent. De volledige lijst van alle Bistrots Beaujolais is te vinden op: http://www.beaujolais.com/telecharger-document.php?sid=&idfichier=478&page=DT1276873695&idapplication=page

Inter Beaujolais nodigt Nederlanders uit om het wijngebied te bezoeken tijdens een toekomstige vakantie. Voor toeristische informatie over het wijngebied kunnen belangstellenden de website raadplegen

http://www.beaujolais.com/page.php?sid=&page=DT1276872598&lang=en&codej=anglais&time=20140317114525