Bart van den Brink is met ingang van 1 april 2014 de enige directeur van By the Grape.

door | 3 apr 2014 | Nieuws

BytheGrape_nieuwsbrief3_2013_

Derrick Neleman, oprichter van het bedrijf in 2009 en sindsdien directeur, zal nog enige tijd betrokken blijven als (marketing)adviseur vanuit zijn nieuwe bedrijf Derrick Neleman Wine Future.

By the Grape is in 5 jaar tijd uitgegroeid van best gelezen wijnblog en winnaar van de Wijn & Marketing Award in 2010 naar Beste Wijnwinkel 2014 en 2e Beste Wijnwebwinkel 2014. De omzet is in 2013 verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor. De opvallende marketing en contentstrategie heeft zijn uitwerking niet gemist.

Al deze ontwikkelingen hebben geleid tot de opening van By the Grape wineries in Velp, Utrecht en Amsterdam en shop in shop verkoop van de huiswijnserie in diverse winkels door het hele land. By the Grape wordt gezien als een van de meest onderscheidende retailmerken van dit moment.

Bart van den Brink:
“Alle innovaties die Derrick voor By the Grape heeft ontwikkeld en uitgevoerd, zoals mobiel shoppen, betalen via de smartphone, de voortdurende hoge klantwaardering op Trustpilot, het eerste wijnmagazine voor de iPad, de ontwikkeling van een eigen huiswijnserie (door Harold Hamersma genoemd “Indrukwekkende collectie van deze bio-specialist.”) hebben hun vruchten afgeworpen en voor deze successen zijn we hem enorm dankbaar.”

Derrick Neleman:
“Bart en zijn team hebben met By the Grape goud in handen: een prachtig merk dat de kans heeft zich definitief te vestigen in de champions league van online en offline wijnwinkelen. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van By the Grape.”

Een stap terugdoen biedt Derrick Neleman de kans nieuwe innovaties in wijnland  en daar buiten op te zetten.

Bart van den Brink heeft zijn belangrijkste retailervaring opgedaan bij supermarktketen DekaMarkt, gevolgd door specifieke inkoopervaring op het gebied van dranken bij C.I.V. Superunie. Ook was hij werkzaam bij wijnimporteur Coenecoop Wine Traders als commercieel directeur. Hij is sinds 2011 directeur bij By the Grape.

Over By the Grape

Wijn is bezieling volgens By the Grape. Wij geloven in: kleine wijnboeren met een bijzonder verhaal, bio- & fairtradewijnen, topkwaliteit voor een scherpe prijs, service met een smile, en echte wijnverhalen van kenners én klanten.