Verbunt Wijnkopers viert haar 170e verjaardag tijdens de Voorjaarsproeverij op Landgoed de Salentein in Nijkerk.

door | 4 apr 2014 | importeurs, Nieuws

image001

Tijdens de jaarlijkse voorjaarsproeverij op 31 maart en 1 april, heeft Verbunt Wijnkopers haar 170e verjaardag gevierd. Op landgoed de Salentein in Nijkerk werd een samenwerking aangekondigd tussen Verbunt en stichting Gijsje Eigenwijsje. Dit in bijzijn van oud wielrenner en ambassadeur van stichting Gijsje Eigenwijsje, Gert Jacobs. Tijdens de proeverij presenteerden maar liefst 19 internationale wijnleveranciers hun wijnen aan de klanten van Verbunt. 

Get Jacobs – voormalig prof wielrenner en vaste tafelgast van het RTL programma Tour du Jour – was aanwezig tijdens de voorjaarsproeverij van Verbunt Wijnkopers om aandacht te vragen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze Stichting biedt gezinnen met een ongeneeslijk ziek kind een gratis vakantie aan in een vakantiewoning in Nederland.

Stichting Gijsje Eigenwijsje is ontstaan na het overlijden van de negenjarige Gijs Baeten. In zijn laatste maanden is Gijsje, samen met zijn vader, moeder en broer Bart, een week op vakantie geweest om het ziek zijn even te vergeten. Gijs vertelde zijn ouders dat hij andere kinderen ook een moment van rust gunde in een heftige periode. Stichting Gijsje Eigenwijsje maakt het mogelijk een aantal dagen samen door te brengen, even weg van het ziekenhuis en weg van de hectiek.

Gert Jacobs heeft tijdens de proeverij zijn biografie verkocht en gesigneerd voor de klanten en relaties van Verbunt Wijnkopers. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan Stichting Gijsje Eigenwijsje. Verder werden er diverse masterclasses gegeven, onder andere Pedro Leite van het Porthuis Graham’s en Hugues Romagnan van Champagnehuis Pol Roger.

Na afloop van de proeverij, konden de bezoekers nagenieten van een hapje en een goed glas wijn in de Portillo Bar Bodega of in Restaurant de Salentein, wijnrestaurant van het jaar 2014.

Peter van Houtert – commercieel directeur van Verbunt Wijnkopers en tevens voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren – kijkt terug op twee succesvolle dagen. “we hebben gedurende deze stralende lente dagen een kleine 400 klanten mogen ontvangen, een geweldige opkomst!”.