Le Carline een ontdekking uit Veneto

door | 3 jun 2014 | importeurs, Nieuws

image001

Introductie “Le Carline”

De omgeving van Venetië staat met name bekend om de populaire wijnen Soave, Bardolino en Valpolicella, maar er is meer: boeiende wijnen uit Lison Pramaggiore. Wijngaarden die meer oostelijk zijn gelegen, daar waar de rivieren Livenza en Tagliamento stromen. In die regio staat het biologisch werkend bedrijf met de naam “Le Carline”. Onderstaand een selectie van witte en rode wijnen, waarvan een aantal ook “bio vegan” gecertificeerd is. Bij de witte wijnen wordt onder andere de lison druif gebruikt en bij de rode wijn de refosco druif.

image003

Witte wijnen

2013 Veneziano IGP Veneto Orientale, à € 7,50

Een blend van lison en chardonnay. Na schilweking en temperatuur gecontroleerde gisting vond er nog een rijping op de lie plaats. Het resultaat is een wijn met een licht bleek gele kleur, een geur die zowel licht tropisch fruit als florale tonen heeft, de smaak is vol, fris en heeft een zachte zuurgraad. Zeer smakelijke huiswijn.

2012 Le Carline, Lison Pramaggiore DOC, zonder toegevoegd sulfiet à € 9,95

Een pure blend van lison en chardonnay. De kleur is diep goud geel. In geur en smaak doet deze wijn, waaraan geen sulfiet is toegevoegd, denken aan de pure smaak van net vergist druivensap zoals je dat kort na de oogst kunt proeven. Het is een bijzondere ervaring om deze wijn te vergelijken met de Lison DOCG, Classico, waar wel sulfiet aan is toegevoegd. Dit is met recht een zeer druivige wijn. De wijn heeft een goede concentratie. Vanwege het feit dat er geen sulfiet aan is toegevoegd moet de wijn na opening binnen twee dagen gedronken worden.

2012 Le Carline, Lison DOCG Classico, bio vegan à € 10,95

Deze goud gele wijn is gemaakt van 100% lison. De behoorlijke intense geur doet niet alleen denken aan boomfruit, maar ook aan kruidigheid. De smaak heeft een hoge concentratie met een frisse, krachtige afdronk. Een terechte DOCG.

image005

Rode wijnen

2012 Veneziano IGT Veneto Orientale à € 7,50

Een blend van merlot en cabernet uit de Lison Pramaggiore regio. Extra geur en kleur aan de schil onttrokken door deze weer door het sap te pompen. De wijn heeft een malolactische gisting ondergaan en rijping op tank. De kleur is helder robijnrood en de geur fruitig (rood fruit). De smaak is eveneens fruitig en heeft een goede concentratie met een zachte afdronk.

2013 Refosco dal Peduncolo Rosso, DOC Lison Pramaggiore à € 8,95

De wijn is uitsluitend gemaakt van het inheemse druivenras refosco dal peduncolo rosso. Extra geur en kleur aan de schil onttrokken door deze weer door het sap te pompen. De wijn heeft een malolactische gisting ondergaan en rijping op tank. De wijn heeft een robijn roodpaarse kleur met een behoorlijke intensiteit. In de geur zowel frambozen als wilde bramen ook in de frisse smaak komt het rode fruit terug.

2007 Refosco dal Peduncolo Rosso, riserva, DOC Lison Pramaggiore à € 11,95

De wijn is uitsluitend gemaakt van het inheemse druivenras refosco dal peduncolo rosso. Na de alcoholische en malolactische rijping volgde er een rijping van zes maanden op hout en daarna een jarenlange rijping op fles. De kleur is helder rood met een hint van verbruining. In de neus is nog een hint van rood fruit (frambozen en bramen) te bespeuren en daar doorheen de toasting van het hout. Hele mooie evenwichtige, elegante wijn die gebaat is bij tijdige opening voor consumptie.

Bovenstaande prijzen zijn per fles, incl. accijns en BTW.

Proefdoos:

2 flessen Veneziano IGT Veneto Orientale à € 7,50 = € 15,00

2 flessen Lison Pramaggiore DOC, zonder toegevoegd sulfiet à € 9,95 = € 19,90

2 flessen Lison Pramaggiore DOCG, Classico à € 10,95= € 21,90

2 flessen Veneziano IGT Veneto Orientale à € 7,50 = € 15,00

2 flessen Refosco dal Peduncolo Rosso à € 8,95 = € 17,90

2 flessen Refosco dal Peduncolo Rosso riserva à € 11,95 = € 23,90

Eenmalige introductieprijs slechts €100,00 franco thuis afgeleverd in plaats van € 125,00! Voor zelf afhalers geldt een prijs van € 90,00.

Dit aanbod geldt tot en met 1 juli a.s., tenzij eerder uitverkocht op=op

Bestel snel: alblas@svbe.nl en vermeld s.v.p. daarbij het aantal proefdozen en afleveradres (of zelf afhalen).

 

Chris Alblas

SVBE Wijnprofessionals

Beatrixstraat 44

NL 6824 LR Arnhem