Concours Mondial de Bruxelles 2014 (3)

door | 21 jun 2014 | Nieuws, Redactie

CMB3Brussel 2014

Het is zondag, de derde dag van het Concours Mondial de Bruxelles. Na de overweldigende smaaksensaties van de zaterdag lijkt het vrijwel onmogelijk dat niveau te evenaren. Ook deze dag maak ik deel uit van het “zoete” panel. De eerste serie, zo blijkt later, is een groep van 11 wijnen “Czech Republic semi-sweet”. Spijtig genoeg voor de wijnmakers behaalt geen enkele wijn in die serie een medaille. De tweede serie blijkt later een groep van “sweet wines from Czech Republic” te zijn. Ook hierin vindt het panel geen medaille winnaars. De derde serie “sweet wines from Sicily” behaalt betere resultaten met een zilveren medaille voor: 2010 Rallo Bugeber, Passito di Pantelleria DOC (zeer mooi gemaakt), 2010 Cimilya, Passito di Pantelleria, 2009 Principe di Corleone Zhara Passito 2009, Sicilia IGT en de 2005 L’Oro di Casa Milazzo Bianco, Sicilia IGT.

De laatste serie van de zondag en daarmee ook van het Concours Mondial de Bruxelles was een rijke schakering aan smaken in de serie “fortified white wines”. Een rondreis door verschillende landen van Europa zo bleek later. De enige zilveren medaille ging naar: 1980 Francesco Intorcia Superiore Riserva, Marsala DOC.

Drie dagen deel uitmaken van een “zoet” panel is een bijzondere ervaring, omdat je zo een beeld krijgt van hetgeen er zoal in de wereld aan zoete sensaties wordt gemaakt. Top en dank aan de organisatie van het Concours Mondial de Bruxelles voor drie mooie dagen in Brussel.

Chris Alblas (register vinoloog)

WineParis Vinexpo 2023