Sterk vertrouwen in de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie

door | 27 aug 2014 | Internationaal, Nieuws

image003

New Zealand Wine heeft een succesvol wijnjaar achter de rug. In het jaarlijkse rapport van de wijnproducenten komt naar voren dat de vraag naar Nieuw-Zeelandse wijnen nog steeds toeneemt. Het exportvolume is dan ook in het afgelopen jaar opnieuw met 10% gestegen.

De wijnhuizen hebben optimaal geprofiteerd van de uitstekende wijnoogst van 2013. Deze oogst zorgde namelijk voor een exportstijging van 10%. De verwachting voor komend jaar is nog beter: er is maar liefst 445.000 ton druiven geoogst in 2014, een recordoogst voor Nieuw-Zeeland. Wijnmakers uit het hele land zijn erg blij met de kwaliteit van deze druivenoogst. Dankzij de grotere oogst kan de industrie voldoen aan de groeiende vraag van consumenten in gevestigde- en nieuwe markten, om zo de exportgroei te bevorderen. Noord-Europa is een van de snelst groeiende exportmarkten, de exportwaarde in Nederland en Duitsland steeg het afgelopen jaar respectievelijk met 25% en 52%.

“De oogst van 2014 lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat in vergelijking met grote producenten, maar het is een record voor Nieuw-Zeeland. Deze oogst weerspiegelt ons streven om ook dit jaar het exportvolume maximaal te laten stijgen”, aldus Steve Green, directeur van New Zealand Winegrowers.

Het jaarlijkse rapport kunt u hier downloaden.

Over New Zealand Wine

New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijnsector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sectorbrede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com

WineParis Vinexpo 2023