Neleman wijn, Spaanse biologische wijn met een Nederlands hart!

door | 1 okt 2014 | importeurs, Nieuws

316a9f8a-7357-4233-87aa-21b3bf8e6524

Zutphen 01-10-2014 Vanaf vandaag verkrijgbaar: Neleman wijnen, gemaakt door een Nederlander en een Spanjaard in Valencia, Spanje. Zoveel mogelijk met inheemse, altijd biologisch geteelde druiven zoals bobal en verdil, uit eigen wijngaard.

Gebundelde kracht in familiebedrijf
Passie, vriendschap en jarenlange ervaring met biologische wijn. Dat is de ijzersterke combinatie van de Nederlandse wijnpionier Derrick Neleman en getalenteerd Valenciaans wijnmaker Diego Fernández Pons. Ze kennen elkaar al 15 jaar en werken nu samen om de lekkerste Neleman wijnen te produceren.

Neleman is een familiebedrijf. Vroeger was het heel gewoon om je bedrijf je familienaam te geven, het bood herkenning en duidelijkheid voor de afkomst van de producten. Met Neleman wijnen streven ze dat ook na: altijd Spaans, altijd biologisch, altijd bijzonder en altijd rechtstreeks van het wijnhuis.

Handel
Neleman wijnen zijn beschikbaar voor verschillende verkoopkanalen: van rechtstreeks aan de consument via www.neleman.org als ook voor wijnspeciaalzaken, natuurvoedingswinkels en horeca. Voor de supermarkt is een eigen concept ontwikkeld dat later geïntroduceerd zal worden. Distributie is in eigen hand via het bedrijf Wolk B.V.

NelemanWine
Foto: links Derrick Neleman, rechts Diego Fernández Pons

Neleman
Het idee van zelf wijn maken bestond al jaren bij wijnpionier Derrick Neleman. Na een succesvolle handel- en importcarrière (hij introduceerde Fairtrade wijn in de Benelux, is oprichter van By the Grape en producent van film Kissed by the grape) volgt Derrick nu samen met goede vriend en wijnmaker Diego Fernández Pons zijn droom: Spaanse biologische wijn maken in Valencia.