Stad-Groninger wijnhuis gestroomlijnd naar volgend eeuwfeest vanuit Noordbroek

door | 23 okt 2014 | Nieuws, Op bezoek bij

JosBeeres_Noordbroek01_klein

JOS BEERES VAN STAD NAAR OMMELAND

Groningen/Noordbroek – Op zondag 9 november a.s. viert Jos Beeres driedubbel feest. Een indrukwekkend jubileum, een open huis op de nieuwe distributielocatie en de opening van het nieuwe wijntheater (proeflokaal en winkel). Voor bourgondische Groningers is het wijnhuis van Beeres al generaties-lang een begrip: sinds 135 jaar is het bedrijf gevestigd in de binnenstad van Groningen. De meeste mensen kennen de charmante winkel, na de oorlog gevestigd in de Oude Kijk in ’t Jatstraat en sinds enkele jaren een straat verderop in de Oude Boteringestraat. Leuk voor het straatbeeld en een aantrekkelijke bestemming voor winkelaars, maar onhandig voor de logistiek. De wijnwinkel blijft voorlopig gewoon in de stad, maar de kantoren, opslag en distributie verhuizen naar Noordbroek. En dat wordt uitbundig gevierd met proeverijen van wijn en bijpassend lekkers, masterclasses en een ‘grand opening’. Er komt zelfs een helikopter aan te pas…

Aan de behendigheid van de Beeres-chauffeurs lag het niet, maar de kruip-door-sluip-door-ritten door de binnenstad naar de diverse opslaglocaties was een logistieke nachtmerrie geworden. En dus verzet Jos de bakens naar het Ommeland. ‘Daar wordt iedereen gelukkiger van,’ aldus eigenaren Wietze en Anouschka Snaak. ‘Onze leveranciers rijden nu zo via de A7 en N33 onze oprijlaan in, onze eigen besteldienst kan met de laadklep aan de voorraadstellingen staan, de orderpicking is een fluitje-van-een-cent geworden.’ De nieuwe locatie, een imposante boerderij-met-naam (Oosterbroek) was ooit het onderkomen van Gemeentewerken Oosterbroek (Zuidbroek en Noordbroek) en wordt nu het kloppend hart van de wijnhandel. ‘Een flink deel van onze wijnen verkopen we online via de website; onze klanten maken hun keus op grond van hun eigen kennis en ons advies en bij de proeverijen die we landelijk organiseren,’ weten Wietze en Anouschka. ‘Met Oosterbroek hebben we een fantastische plek om wijnliefhebbers te ontvangen. Met een bonus: een ritje door het prachtige Oost-Groningen, dat is ook wat waard!’