Bordeauxwijnen proeven op Taste of Christmas

door | 26 nov 2014 | Nieuws

image002

De bezoekers van de culinaire beurs Taste of Christmas kunnen hun kennis over Bordeaux bijspijkeren tijdens kleine intieme proeverijen van de bordeauxwijnschool onder leiding van een topsommelier. De beurs vindt plaats op 12, 13 en 14 december a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht. 

De bordeauxwijnschool biedt verschillende workshops aan van maximaal 45 minuten op alle beursdagen onder leiding van sommelier Edwin Raben. Aan de vooravond van de feestdagen nodigt de heuse ‘Bordeaux Wine Educator’ de bezoekers van Taste of Amsterdam uit aan zijn ‘Table du Sommelier’ om ze van wijnadvies te voorzien voor de feestdagen. De sommelier heeft  zes bordeauxwijnen geselecteerd die niet misstaan op de feesttafels. Samen met hem proeven de beursbezoekers een frisse fruitige witte Bordeaux, vier rode wijnen en tenslotte een zoete witte Bordeaux. De wijnliefhebbers kunnen ook wijnspijsadviezen van de wijnexpert en van één van de chefs krijgen tijdens de Franse Bordeaux sessies in het AEG Taste Theater.

Tijden proeverijen aan de Table de sommelier van Edwin Raben op vrijdag 12 , zaterdag 13 en zondag 14 december: 14u30 / 17u30 / 19u00 / 20u30. Inschrijven ter plekke (slechts 15 plaatsen per workshop)

Tijden Bordeaux wijnspijssessies in het AEG Taste Theater binnenkort op http://www.tasteofchristmas.nl/nl-NL/Bezoeker/Activiteiten/Masterclass-Bordeaux.aspx

L’Ecole du Vin de Bordeaux bevindt zich in het hart van de stad Bordeaux en is toegankelijk voor zowel de professionals als voor de liefhebbers. De lessen worden gegeven in het Frans of in het Engels. De school heeft 31 wijnscholen geaccrediteerd en 189  Bordeaux Wine Educators opgeleid die hun kennis over Bordeaux over de hele wereld verspreiden.

In Nederland hebben ze een partnerschap gesloten met het Wijninstituut en de Wine Business School. Ook zijn er drie  Bordeaux Wines Educators geacrediteerd, te weten sommelier Edwin Raben, Magister Vini Fransbert Schermer en Corria Houthuizen, oprichtster van de Wine Business school. Deze drie Nederlandse Bordeaux Wine Educators geven presentaties en begeleiden bordeauxproeverijen bij onder andere diverse hotelscholen. Tijdens deze presentaties krijgen de toekomstige sommeliers veel informatie over Bordeaux en proeven daarnaast verschillende Bordeauxwijnen.