PROGRAMMA EN EVENT DETAILS TASTE OF CHRISTMAS

door | 12 dec 2014 | Nieuws

TOX

Sterrenpaviljoen

Tijdens Taste kan je op één dag/avond genieten van de meest bijzondere gerechten van topchefs zoals Peter Lute, Julius Jaspers, Alain Caron en Ramon Beuk. Deze chefs laten jou een culinaire smaaksensatie beleven door je een selectie voor te schotelen van hun geroemde signature dishes. De gerechten die de chefs serveren zijn een verkleinde versie van de gerechten die zij dagelijks in het restaurant klaarmaken waardoor je de gelegenheid krijgt om zoveel mogelijk te proeven. Een gerecht op Taste of Christmas kost gemiddeld tussen de € 5,00 en € 7,50.

Taste Theater

In het Taste Theater kun je iedere dag chefs uit Nederland en het buitenland zien optreden. In sessies van 30 minuten leer je meer over de gerechten van jouw favoriete chef of restaurant zodat je dit thuis ook kunt proberen of inspiratie kunt op doen voor het kerstdiner. En natuurlijk laten de chefs je een hapje proeven. Maar wat dacht je van een heuse Ready-Steady-Cook sessie tussen twee rivalen? Aan jou de keuze om de winnaar te kiezen! Natuurlijk stellen wij de chefs op de proef en is het altijd erg spannend om te zien wat de chefs bereiden met de ingrediënten uit een door ons samengestelde Mysterybox.

Het Castel Wijnplein

Heb je zin in een goed glas wijn? Dan moet je zeker een kijkje nemen in het Castel Wijnplein. Leer kijken, ruiken en proeven en ga 1-op-1 het gesprek aan met de bijzondere producenten en wijnmakers van Castel. Zo kan ook jij na het kundige advies hier een mooie wijn uitkiezen bij jouw zelfgemaakte kerstdiner!

De kookschool

Chef Bart van Berkel presenteert de Kookschool; een strijd om de titel ‘Chef Taste of Christmas 2014’. In de Kookschool is het tijd om zelf achter het fornuis te kruipen en onder leiding van een chef een heerlijk gerecht klaar te maken. Dit is je kans om met professionele apparatuur aan de slag te gaan samen met je Taste vrienden, familie of collega’s. Je krijgt professionele uitleg van onze chefs en na 45 minuten heb je een gerecht op tafel getoverd waar je lekker van kunt genieten en wat je wellicht ook met Kerst kunt klaarmaken! Je kunt je inschrijven voor een van sessies als je op Taste bent bij de Kookschool.

Culinaire Kerstmarkt

Op Taste of Christmas presenteren exposanten zich met de beste specialiteiten en wetenswaardigheden op het gebied van lekker eten en de daarbij behorende ingrediënten. Heb je ook altijd meer willen weten over verrukkelijke delicatessen, keukengerei of dat bijzondere drankje? De exposanten die je verspreid over het evenement kunt vinden, vertellen je maar wat graag over hun producten. Op Taste of Christmas vind je wel meer dan 75 culinaire exposanten van klein tot groot! Zo kun je kleine producenten en lokale ondernemers ontmoeten die hun producten graag aan je laten proeven. Je kunt hier dus ook al je kerstcadeaus kopen voor onder de boom en je ingrediënten voor het belangrijkste diner van het jaar: het kerstdiner. Benieuwd wie er allemaal te vinden zijn? Bekijk de deelnemerslijst op de website www.tasteofchristmas.nl.

Over Taste Festivals

Taste of Christmas is onderdeel van het internationale culinaire festival “Taste Festivals”. In 2004 vond in Londen de eerste editie van “Taste of” plaats. Inmiddels zijn er 19 spraakmakende steden rond de wereld waaronder Londen, Sydney, Melbourne, Kaapstad, Auckland, Dublin, Dubai, Milaan, en sinds 2009 is ook Amsterdam gastheer van dit unieke concept. Taste of Christmas wordt al een aantal jaren in London georganiseerd en is daar een groot succes; reden genoeg dus om Taste of Christmas dit jaar naar Nederland te halen! Voor meer informatie kun je kijken op www.tastefestivals.com

Openingstijden

Taste of Christmas is dit jaar geopend op:

Vrijdag 12 december 12:00 – 23:00

Zaterdag 13 december 12:00 – 23:00

Zondag 14 december 12:00 – 22:00

Kaartverkoop

Om van Taste of Christmas te kunnen genieten heb je een kaartje nodig. Kaarten voor Taste of Christmas worden zowel in de voorverkoop verkocht als aan de deur tijdens het evenement. Een kaartje voor Taste koop je al vanaf € 10,00 voor volwassenen en voor kinderen t/m 12 jaar is er gratis toegang. Je kunt met de toegangskaarten zelf bepalen op welke dag je het evenement bezoekt. Een kaartje is geldig voor 1 van de 3 dagen van 12 tot en met 14 december en je mag zelf kiezen welke dag je komt. En weet je wat nu het leuke is? Deelname aan de theaters en de kookschool zit bij de prijs van een toegangskaartje inbegrepen!

Contact

Taste of Christmas website

Taste of Christmas Facebook

Over GoalGetters

Begin 2013 heeft GoalGetters de ambitie uitgesproken om een winters vervolg op haar succesvolle culinaire festival Taste of Amsterdam te gaan organiseren, na de succesvolle edities van Taste of Christmas in Londen, Engeland. Al vrij snel hierna werd duidelijk dat Taste of Christmas het beste en meest logische format zou zijn, waarbij de wens werd uitgesproken om een samenwerking aan te gaan met een betrouwbare partij. Met Jaarbeurs hebben wij de ideale partner getroffen met veel ervaring met indoor evenementen. Bovendien vult Jaarbeurs ons perfect aan met haar jarenlange relevante expertise en professionele werkwijze. Het partnership tussen Jaarbeurs en GoalGetters verenigt dan ook het beste uit twee werelden met een succesvol Taste of Christmas als resultaat.

Over Jaarbeurs

Binnen Jaarbeurs is een nieuwe strategie geformuleerd waarbij we ons focussen op de transformatie van beurzen naar events en daarbij de creatie van een unieke beleving voor zowel onze klanten als bezoekers. In GoalGetters hebben we een joint venture partner gevonden waarbij we deze strategie kracht bij kunnen zetten. Vanuit Taste of Amsterdam hebben zij al laten zien heel creatief om te kunnen gaan met concepten in een zeer interessant marktsegment. Wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om nu met hen de krachten te bundelen en Taste of Christmas neer te zetten. Daarbij zullen zij zich richten op de sales en een stuk content en zal jaarbeurs zich richten op het logistieke, operationele en marketing/communicatie deel.