Beaujolaiswijnen opnieuw in de hoofdrol bij Bistrot Beaujolais Le Garage op Taste of Amsterdam

door | 1 apr 2015 | importeurs, Nieuws

image004

Na het succes van 2013 en 2014 presenteert Inter Beaujolais, het productschap voor de wijnen uit de Beaujolais, opnieuw een brede selectie beaujolaiswijnen op de consumentenbeurs Taste of Amsterdam van 4 t/m 7 juni in het Amstel Park te Amsterdam. Voor de tweede keer werkt Inter Beaujolais samen met restaurant Le Garage. In het zogenaamde Bistrot Beaujolais Le Garage kunnen de bezoekers van Taste of Amsterdam de twaalf Beaujolais appellations proeven en genieten van streekspecialiteiten van chef-kok Ruben Dekker die tijdelijk zijn keuken in Le Garage zal inruilen voor een mobiele keuken in het Amstelpark.

Wijnliefhebbers die meer willen weten over de wijnen van de Beaujolais kunnen hun kennis verbreden tijdens gratis workshops (30 à 45 minuten) onder leiding van sommelier Edwin Raben (www.edwines.com), voorzitter van het Gilde van Sommeliers in Nederland. Dit jaar vinden er 4 à 6 workshops per dag plaats aan de Tables du Sommelier in het Bistrot Beaujolais en liefhebbers kunnen zich ter plekke aanmelden.

De wijnen die gepresenteerd worden op Taste of Amsterdam zijn allemaal verkrijgbaar in Nederland. Met haar deelname aan Taste of Amsterdam wil de regio Beaujolais laten zien dat ze meer dan de Beaujolais Primeur produceert. De regio Beaujolais produceert namelijk ook Beaujolais Villages en tien mooie crus met bewaarpotentieel.

Een aantal van deze wijnen is te vinden op de wijnkaart van restaurant Le Garage of op de kaart van één van de andere elf gelabelde Bistrot Beaujolais die Nederland kent. De volledige lijst van alle Bistrot Beaujolais is te vinden op:

http://www.beaujolais.com

WineParis Vinexpo 2023