Oud Reuchlin & Boelen voegt gerenommeerde wijnhuizen G.D. Vajra en Álvaro Palacios toe aan portfolio

ReuchNieuw

Zoetermeer, 23 april 2015 – Oud Reuchlin & Boelen heeft opnieuw twee prachtige wijnhuizen aan haar portfolio toegevoegd. Hiermee versterkt Nederlands’ grootste wijnimporteur haar krachtige positie met een ruime keuze in de populaire kwaliteitsgebieden Piemonte, Rioja, Priorat en Bierzo. De wijnen van het Italiaanse wijnhuis G.D. Vajra en het Spaanse wijnhuis Álvaro Palacios zijn vanaf nu verkrijgbaar voor de Nederlandse horeca. Corinne Hofland, Purchase- & Portfoliomanager bij Oud Reuchlin & Boelen: “Wij zijn bijzonder trots op deze kwalitatieve toevoegingen aan ons assortiment, die bijdragen aan de strategie om de markt nog beter te kunnen bedienen met exclusieve familiehuizen met een goede reputatie!”

G.D. Vajra, Italië

Het Italiaanse wijnhuis G.D. Vajra is in 1972 opgericht door Aldo Vajra nadat hij de wijngaarden erfde van zijn grootvader. Dit familiebedrijf is gevestigd in Barolo en produceert uitsluitend wijnen van eigen druiven. Zo verbouwen zij Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Freisa en staan zij met name bekend om de eigenzinnige Riesling. De elegante, complexe en delicate wijnen worden op traditionele wijze geproduceerd. De nadruk ligt dan ook op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak. G.D. Vajra heeft een uitstekende reputatie opgebouwd, waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. Zo stond o.a. de Barolo Albe 2008 van G.D. Vajra als nummer 16 in de Wine Spectator top 100 wijnen van 2013. Het familiebedrijf van Vajra staat zeer goed bekend bij collega wijnmakers. “Weinig producenten worden zo gewaardeerd door hun collega’s als Aldo Vajra”, zo sprak Robert Parker, The Wine Advocate.

Álvaro Palacios, Spanje

Álvaro Palacios wordt gezien als één van de meest getalenteerde en visionaire wijnmakers van Spanje. Zo werd hij onlangs door Decanter magazine uitgeroepen tot Decanter Man of the Year 2015. Na een stage bij het wereldberoemde Château Pétrus kiest Palacios zijn eigen weg en begint zijn eerste wijnbedrijf in Priorat. Inmiddels beheert hij drie wijnhuizen uit drie verschillende historische regio’s en werkt dagelijks met zijn teams om de uitstekende kwaliteit te waarborgen. De wijnen uit Rioja, Priorat en Bierzo staan bekend om de individuele kenmerken als gevolg van het klimaat en het aardse karakter van de druiven. Alle wijngaarden liggen in de buurt van kloosters, kapellen en pelgrimsroutes. Bij Álvaro Palacios staan zowel de natuurlijke als culturele elementen zeer hoog in het vaandel, iets wat terug te proeven is in ieder glas wijn. Dit zorgde er o.a. voor dat de Camins del Priorat tijdens het Proefschrift Wijnconcours twee jaar op rij gekozen werd als winnaar in de categorie wijnspeciaalzaak / slijterij.

Over Oud Reuchlin & Boelen

Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.

Dit bericht is geplaatst in importeurs, Nieuws. Bookmark de permalink.